«Η πιο σημαντική παρακαταθήκη για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης είναι οι άνθρωποι: Το εξαιρετικό ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα, βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας για ανάπτυξη». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, δίνοντας το στίγμα του στην εκδήλωση της ΠΕΦ στο OTE Academy (8/11) για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της εκπαίδευσης νέων επιστημόνων και την απονομή πιστοποιήσεων επιτυχούς παρακολούθησης αυτών για τα προγράμματα Quality Assurance (QA) και Regulatory Affairs (RA) που διοργανώνει η ΠΕΦ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δ. Φιλίππου, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, Κ. Γκάσιος, καθώς και εκπρόσωποι ακαδημαϊκών τμημάτων και φορέων. Χαιρέτισαν μέσω απευθείας σύνδεσης ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκης, και με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.
Tα προγράμματα Quality Assurance και Regulatory Affairs της ΠΕΦ προσφέρουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες σε νέους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους και ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα ζωτικής σημασίας για τη φαρμακοβιομηχανία γνωστικά αντικείμενα.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην ομιλία της ανέδειξε την αξία της δράσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, καθώς μέσω των προγραμμάτων της ΠΕΦ ενισχύονται οι δεξιότητες της νέας γενιάς. «Το πρόγραμμα της ΠΕΦ Professional Development συμβάλει στην επαγγελματική εξέλιξη νέων επιστημόνων καθώς και στη δυνατότητα εύρεσης εργασίας στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, έναν ισχυρό κλάδο της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε η κα Κεραμέως, προσθέτοντας πως «μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα είναι η ανάγκη για στενότερη σύνδεση της εκπαίδευσης και των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας, της οικονομίας και της χώρας».
Ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων, τόνισε πως μετά τον πρώτο αυτό κύκλο εκπαίδευσης, θα ακολουθήσουν και επόμενοι, με εξειδικευμένα προγράμματα σε γνωστικά αντικείμενα ενδιαφέροντος για την φαρμακοβιομηχανία, τονίζοντας ότι η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη νέα γενιά, να συμβάλλει στον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων της και να καινοτομεί γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.