Διαχείριση άγχους σε ασθενείς με νεοπλασματική νόσο
11 February 2020
Φοβούνται κρούσματα κορωνοϊού στη Μόρια: Επείγον έγγραφο του ΕΟΔΥ
11 February 2020

Η εταιρεία χρησιμοποιεί πλαστικά μπουκάλια για να κάνει δρόμους που διαρκούν 10 φορές περισσότερο από την άσφαλτο.

Από τη δημιουργία του το 1907, το πλαστικό είναι  γύρω μας. Σήμερα, το πλαστικό είναι σημαντικό για τη σύγχρονη ζωή, καθώς χρησιμοποιείται για τα περισσότερα πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά..

Παρά το ρόλο του στην εξέλιξη της κοινωνίας μας, τα πλαστικά έχουν γίνει ένα τεράστιο πρόβλημα σήμερα. Έχει γίνει μια απειλή για τον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, της χλωρίδας και της πανίδας και του περιβάλλοντος.

Οι κίνδυνοι της χρήσης πλαστικών για το περιβάλλον είναι πλέον ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Ωστόσο, οι ειδικοί εξακολουθούν να προσπαθούν να βρουν την καλύτερη λύση για την  ρύπανση απο τα πλαστικά.

Για να μειώσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο της πλαστικής ρύπανσης στον πλανήτη μας, μια βρετανική εταιρεία, η MacRebur, βρήκε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει τα παλιά πλαστικά μπουκάλια για να βελτιώσει την ποιότητα των δρόμων. Η άσφαλτος που κατασκευάζεται με αυτό τον τρόπο θα είναι φθηνότερη και πιο ανθεκτική.

Ο διευθύνων σύμβουλος του, Toby McCartney, πήρε την ιδέα ενώ εργαζόταν στη Νότια Ινδία. Αφού αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι εκεί συνέλεξαν παλιό πλαστικό, του είπαν ότι λιώνουν το πλαστικό και το μετατρέπουν σε γέμισμα για τις λακκούβες.

Η άσφαλτος MacRebur ενισχύει τη διάρκεια ζωής του υλικού, αλλά ταυτόχρονα είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα μειώνοντας την ποσότητα ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιείται στη διαδικασία κατασκευής.

Τα περισσότερα είδη πλαστικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτή την άσφαλτο, συμπεριλαμβανομένης της πιο δύσκολης για ανακύκλωση – μαύρο πλαστικό.

McCartney είπε:

«Περάσαμε περίπου πέντε με έξι εκατοντάδες διαφορετικά σχέδια από διαφορετικά πολυμερή, τα οποία είχαμε μιξάρει, πριν βρούμε κάποια που πραγματικά λειτούργησε».

Η αναβαθμισμένη άσφαλτος έχει σχεδιαστεί με το συνδυασμό πλαστικών απορριμμάτων σε κόκκους και ασφαλτικού σκυροδέματος που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή δρόμων.

Το χρησιμοποιούμενο πλαστικό πρέπει να φέρει ετικέτα ως απόβλητο, όχι καινούργιο ή ανακυκλωμένο και πρέπει να τήκεται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Ο νέος πλαστικός δρόμος θα είναι πιο ευέλικτος και θα διατηρείται καλύτερα στη θερμότητα, το κρύο και τις καθημερινές καιρικές συνθήκες.

Η ενισχυμένη μορφή ασφάλτου, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από τους παραδοσιακούς δρόμους ασφάλτου. Ο McCartney υποστηρίζει ότι οι πλαστικοί δρόμοι είναι 60% ισχυρότεροι από τους παραδοσιακούς δρόμους και οι εργαστηριακές δοκιμές δείχνουν ότι αυτοί οι δρόμοι μπορεί να διαρκέσουν έως τρεις φορές περισσότερο. Ωστόσο, μόνο ο χρόνος θα πει εάν αντέχουν τη φθορά όπως είπε.

Το μείγμα μπορεί να εφαρμοστεί σε χώρους στάθμευσης, αγωνιστικές πίστες, διαδρόμους αεροδρομίων και αυτοκινητόδρομους.

Ο McCartney πρόσθεσε:

“Θέλουμε να λύσουμε δύο παγκόσμια προβλήματα. Από τη μια πλευρά την ονομάζουμε πλαστική επιδημία και από την άλλη την κακή ποιότητα των δρόμων που πρέπει να επιλύσουμε σήμερα ».

Πηγή: filoitexnisfilosofias.com

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: