Live: Η διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη
14 May 2023
«Άξιον Εστί»: Μικρή παράταση στην παραμονή της εικόνας στη μητρόπολη Αθηνών για προσκύνημα
14 May 2023

Η Καρδίτσα τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (+Φωτο +Βίντεο)

Τη μνήμη των 350.000 περίπου θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησαν σήμερα το πρωί φορείς και πολίτες συμμετέχοντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Κων/νου και Ελένης.

Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία, για να ακολουθήσει η ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Ν. Καρδίτσας «Η Εύξεινος Λέσχη» κ. Παναγιώτα Χατζηδημητριάδου,  η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με συγκλονιστικές περιγραφές και μαρτυρίες «Το σχέδιο εξόντωσης των Ελληνικών πληθυσμών της περιοχής ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον αφανισμού ενός λαού που ήταν αστείρευτη πηγή πνεύματος και πολιτισμού. Το μήνυμα, που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε , πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια για να μην ξαναζήσουν οι ‘Ελληνες παρόμοιες στιγμές. Ο Σύλλογος Ποντίων Καρδίτσας έχει ως στόχο να κάνει όλους τους συμπολίτες μας -Πόντιους και μη Πόντιους- κοινωνούς των συνθηκών ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Οι άνθρωποι πρέπει πάντα να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, όσο σκληρά και αν είναι αυτά, για να έχουν λόγο και άποψη. Επίσης, αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε σαν λαός είναι ότι αν θέλουμε να πάμε μπροστά, πρέπει κάπου κάπου να κοιτάμε και λίγο πίσω. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αυτοί δημιούργησαν ξανά τις ζωές τους από το μηδέν είναι ένα μάθημα για εμάς τους νεότερους Έλληνες να μπορούμε να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας και να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες και προβληματικές καταστάσεις με θάρρος, ψυχραιμία και αγωνιστικότητα» κατέληξε η κ. Χατζηδημητριάδου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο μπροστά από τον  Μητροπολιτικό Ναό από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κων. Νούσιο, τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο τον Αστυνομικό Υποδ/ντη κ. Απ. Περιστέρη ως εκπρόσωπο του Αστυνομικού Δ/ντη, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας  Αντιπύραρχο κ. Κων. Τσιώλη, τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς, Διοικητή του ΚΕΣΝ, Σ/χη (ΠΖ) Γρ. Ταραμονλή, τον  Πρόεδρο του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κ. Παν. Καραΐσκο,  τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας κ. Ιωαν. Ντενησιώτης,  και εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων Ν. Καρδίτσας «Η Εύξεινος Λέσχη».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καρδίτσας κ. Λ. Τσιούκης και εκπρόσωπος του Υπ. Δικαιοσύνης.

Στη μνήμη των θυμάτων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου ενώ τιμές απέδωσε άγημα του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: