Για την άγνωστή μου Φώφη
6 November 2021
Η Μαργαρίτα μιλάει ανοιχτά για τη μάχη της με την κατάθλιψη: Κοίτα μπροστά, βγες με τους φίλους σου, όλα θα πάνε καλά
6 November 2021

Η Λάρισα μπήκε σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα – Δείτε φωτογραφίες

Μπορεί να είμαστε στις πρώτες μέρες του Νοέμβρη και η θερμοκρασία στη Λάρισα να είναι αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της εποχής, αλλά οι πρώτες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες έκαναν την εμφάνισή τους στη πόλη.

Οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες, ειδικά στα καταστήματα με είδη σπιτιού και είδη δώρων, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υιοθετούν όλο και πιο συστηματικά την τάση δεκαετιών της Ευρώπης και της Αμερικής που θέλει την 1η Νοεμβρίου ως ημερολογιακό ορόσημο για την έναρξη της χριστουγεννιάτικης σεζόν.

Αν και τα περισσότερα Christmas Markets στον δυτικό κόσμο ανοίγουν επίσημα συνήθως στα μέσα Νοεμβρίου, ο εμπορικός κόσμος επενδύει στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο νωρίτερα για να ακολουθήσει και ο επίσημος στολισμός των πόλεων από τις δημοτικές αρχές.

Παραδοσιακά στην Ελλάδα η περίοδος των Χριστουγέννων ξεκινούσε πολύ αργότερα, περί των αρχών του Δεκεμβρίου, και τα σπίτια στόλιζαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους δυο τρεις εβδομάδες πριν τις γιορτές, πλέον όμως και τα ελληνικά Χριστούγεννα έρχονται πολύ νωρίτερα για να ξεσηκώσουν κυρίως μικρούς αλλά και μεγάλους με την ξεχωριστή τους ατμόσφαιρα.

Πέρυσι οι πρώτες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες στολίστηκαν σε μία Λάρισα που μόλις είχε μπει στο δεύτερο lockdown της πανδημίας δίνοντας μια νότα δειλά εορταστική στους άδειους δρόμους της πόλης. Φέτος, τα πρώτα στολίδια βρίσκουν μια Λάρισα που σφύζει από ζωή παράλληλα με την έκρηξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας που καταγράφει καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Η κατάσταση είναι δυσοίωνη και πάλι, αλλά ας ελπίσουμε η «μαγεία» των Χριστουγέννων να νικήσει και οι φετινές γιορτές να βρουν μια πόλη υγιή…

onlarissa.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: