Τουλάχιστον 4 εξτρά δρομολόγια προς Πάτρα από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας ενόψει καρναβαλιού
14 March 2024
Ημέρα Ατόμων με Άνοια: Δωρεάν εξέταση μνήμης για άτομα άνω των 55 ετών
14 March 2024

Η Μάντσεστερ Γ. εκκαθάρισε 120 εκ. λίρες χρέους

Η τελευταία κατάθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αποκαλύπτει ότι εκκαθαρίστηκαν 120 εκατομμύρια λίρες από την ανακυκλούμενη πίστωση, μετά την εισφορά μετρητών 300 εκατομμυρίων δολαρίων (234,2 εκατομμυρίων λιρών) του Τζιμ Ράτκλιφ.

Όταν η Γιουνάιτεντ δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους την Τρίτη, έδειξε το χρέος της συνολικού ύψους 773,3 εκατομμυρίων λιρών, που δεν περιλαμβάνει χρήματα που οφείλονται σε μεταγραφές.

Αλλά αργά το βράδυ της Τετάρτης, μια πιο λεπτομερής κατάθεση στην SEC φανέρωσε ότι στις 28 Φεβρουαρίου, η Γιουνάιτεντ εξόφλησε χρέος ύψους 120 εκατομμυρίων λιρών, μειώνοντας το συνολικό χρέος της στα 653,3 εκ. λίρες.

Η ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση του συλλόγου (κάτι σαν την πιστωτική κάρτα) έχει όριο 300 εκ. λιρών, με το υπόλοιπο να ανέρχεται πλέον σε 140 εκατομμύρια λίρες από 260 εκατομμύρια, μετά την πληρωμή.

Πηγές της Γιουνάιτεντ σημείωσαν πώς είναι φυσιολογικό όταν λαμβάνεται μια ένεση μετρητών να πληρώνεται ένα βραχυπρόθεσμο χρέος υψηλού επιτοκίου και αυτό είναι μια λογική πορεία δράσης σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη διαχείριση μετρητών.

Αλλά όταν ο Ράτκλιφ ανακοίνωσε την εισφορά μετρητών των 234,2 εκατομμυρίων λιρών, το σχέδιο ήταν αυτό το ποσό να χρησιμοποιηθεί για τις υποδομές του συλλόγου.

Η Γιουνάιτεντ επιμένει ότι αν και χρησιμοποιεί τα μετρητά για να εκκαθαρίσει μέρος του χρέους της, δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα 234,2 εκ. θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε υποδομές σε εύθετο χρόνο, με την προσδοκία ότι το ποσό θα καταλήξει σημαντικά υψηλότερο.

Πληρώνοντας 120 εκατομμύρια από την ανανεούμενη πιστωτική διευκόλυνσή του, ο σύλλογος θα μπορούσε τώρα να δανειστεί αυτά τα χρήματα αλλού με χαμηλότερο επιτόκιο και να τα χρησιμοποιήσει για επενδύσεις σε υποδομές, διατηρώντας επομένως τη δέσμευση των 234,2 εκατομμυρίων λιρών του Ράτκλιφ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας που θα διερευνήσει επιλογές για την αναγέννηση της περιοχής του Ολντ Τράφορντ με την ανάπτυξη ενός σταδίου «παγκόσμιας κλάσης» στο επίκεντρο του έργου.

Η ομάδα εργασίας θα συνεργαστεί με τον σύλλογο για να αποφασίσει εάν θα βελτιώσει το υφιστάμενο γήπεδο ή αν θα χτίσει ένα νέο εξ ολοκλήρου. Στόχος της είναι να υποβάλει έκθεση με τις συστάσεις τους αργότερα φέτος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: