Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”: 2,5 δις στους ΟΤΑ μέχρι το 2023 από ΤΠκΔ και ΕΤΕπ
9 April 2020
Σύστημα τηλεϊατρικής έθεσε στη διάθεση των πολιτών η Περιφ. Αττικής σε συνέργεια με τον ΙΣΑ
9 April 2020

Η Περιφ. Αττικής παρέδωσε στον Δήμο Περιστερίου 4 απορριμματοφόρα και 500 καφέ κάδους συλλογής οργανικών αποβλήτων

Τέσσερα απορριμματοφόρα και 500 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων, παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Περιστερίου ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοτικού στόλου Καθαριότητας, για ανακύκλωση με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η παράδοση του εξοπλισμού στον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, εντάσσεται στην κλιμακωτή υλοποίηση του προγράμματος, «Ανακύκλωση 2020», της Περιφέρειας, παράλληλα με τον αγώνα που δίνει για τον περιορισμό του κορονοϊού και την προστασία της ζωής των πολιτών και το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

Οι Γ. Πατούλης και Α. Παχατουρίδης, επιθεώρησαν το στόλο των οχημάτων, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία λειτουργίας και παραγωγής κομπόστ και αναφέρθηκαν στη διαχρονική συνεργασία τους, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να αλλάξει ριζικά το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Κατά τις δηλώσεις που ακολούθησαν ο περιφερειάρχης συνεχάρη τον κ. Παχατουρίδη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει καθιστώντας το «Δήμο πρότυπο σε ζητήματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και ανακύκλωσης». Σήμερα, πρόσθεσε από το Περιστέρι στέλνουμε το μήνυμα, ότι σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη, «όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη της προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό, ενώ ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή της ανακύκλωσης και τη διαλογή στην πηγή». Ο κ. Πατούλης, επισήμανε ότι κοινός στόχος είναι η Αττική να γίνει πρότυπη Περιφέρεια και η χώρα να φθάσει στα επίπεδα των χωρών της ΕΕ σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. «Καλύτερο περιβάλλον σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Είναι ανάγκη να επιδείξουμε μεγάλη προσοχή στον κορονοϊό και στη μεταδοτικότητά του, αλλά συγχρόνως η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να πάμε στην επόμενη μέρα σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό που αφορά στην ανακύκλωση».

Ο δήμαρχος Α. Παχατουρίδης τόνισε πως «Η καθαρή και πράσινη πόλη ήταν και είναι στοίχημα για μας. Με την σημερινή παραλαβή η Περιφέρεια και προσωπικά ο Γιώργος ο Πατούλης έρχονται αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ακόμη και μέσα στην όποια δυσκολία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόοδος και το αύριο των παιδιών μας είναι μονόδρομος». Σημείωσε ότι η «δυσκολία θα περάσει και εμείς είμαστε νικητές», ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τους δικούς του συνεργάτες, της καθαριότητας που «διαχρονικά έχουν το βάρος της καθαρής πόλης και τώρα είναι για ακόμη μια φορά στην πρώτη γραμμή στη μάχη για τον κορονοϊό».

Τέλος στην παράδοση – παραλαβή παρόντες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης, αντιδήμαρχοι και στελέχη του ΕΔΣΝΑ και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: