Δ. Λίμνης Πλαστήρα: Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου «Έλεγχος – συντήρηση δικτύων ύδρευσης»
12 February 2023
Στην Τουρκία σήμερα ο Νίκος Δένδιας
12 February 2023

Η Ρωσία αναφέρει πρόβλημα πίεσης σε διαστημόπλοιο προσδεμένο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία ανέφερε μια ανεξήγητη απώλεια πίεσης το Σάββατο σε ένα διαστημόπλοιο που ήταν προσδεμένο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά δήλωσε ότι δεν υπάρχει απειλή για το πλήρωμα.

Η Roscosmos δήλωσε ότι οι ειδικοί ελέγχου αποστολών εντόπισαν αποσυμπίεση στο σύστημα ψύξης του Progress MS-21, το οποίο πρόκειται να αποσυνδεθεί από τον ISS στις 18 Φεβρουαρίου.

Το σκάφος σφραγίστηκε από τον υπόλοιπο σταθμό και η αιτία διερευνάται, ανέφερε.

«Η θερμοκρασία και η πίεση στον ISS είναι φυσιολογικά, τίποτα δεν απειλεί τη ζωή και την υγεία του πληρώματος και αισθάνονται καλά», ανέφερε η Roscosmos.

Ήταν η τελευταία δυσλειτουργία που επηρέασε τον γερασμένο ISS μετά από μια διαρροή ψυκτικού υγρού τον Δεκέμβριο σε ένα διαστημόπλοιο Soyuz MS-22 που είχε προσδεθεί στον σταθμό. Η NASA δήλωσε ότι οι ειδικοί της βοηθούσαν τους Ρώσους συναδέλφους τους στην αντιμετώπιση της τελευταίας διαρροής.

“Οι αξιωματούχοι παρακολουθούν όλα τα συστήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και δεν εντοπίζουν άλλα προβλήματα”, ανέφερε σε ανάρτηση στο blog της.

Τα σκάφη Soyuz χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του πληρώματος από και προς τον σταθμό, ενώ τα σκάφη Progress παραδίδουν εξοπλισμό και προμήθειες. Ένα άλλο σκάφος Progress, το MS-22, προσδέθηκε με επιτυχία στον ISS νωρίτερα το Σάββατο.

Το πρόβλημα με το Σογιούζ ανάγκασε τρία από τα σημερινά μέλη του πληρώματος- τους Ρώσους Σεργκέι Προκόπιεφ και Ντμίτρι Πέτελιν και τον αστροναύτη της NASA Φρανκ Ρούμπιο – να παρατείνουν την αποστολή τους. Τώρα θα επιστρέψουν στη Γη με ένα ανταλλακτικό Σογιούζ που η Ρωσία αναμένεται να εκτοξεύσει στις 20 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: