Αναφορές για κατάρριψη τεσσάρων ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων κοντά στα σύνορα με Ουκρανία
14 May 2023
Eurovision 2023: Η Loreen ανέβασε τη Σουηδία στην κορυφή του 67ου διαγωνισμού
14 May 2023

Η στατική μελέτη έβαλε «stop» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού σχολείου – Επίκειται επαναδημοπράτηση

Τον ορισμό επιτροπής παραλαβής μίας σύμβασης που υπογράφηκε, δεν προχώρησε ποτέ και τελικά διαλύθηκε, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Ο λόγος για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, έργο απαραίτητο αλλά που τελικά θα χρειαστεί να επαναδημοπρατηθεί για να προχωρήσει.

Η απόφαση που πάρθηκε είχε τυπικό χαρακτήρα. Η ουσία του θέματος είναι το πώς δεν προχώρησε η εργολαβία με υπογεγραμμένη την σύμβαση.

Οι πληροφορίες του KarditsaLive.Net αναφέρουν πως η μελέτη πάνω στην οποία βασίστηκε το έργο ήταν από το 2003, είκοσι χρόνια πριν δηλαδή, και από την πρώτη στιγμή τέθηκε και από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, θέμα τροποποίησής της ως προς το στατικό της μέρος. Μία τροποποίηση που ανέμενε περίπου ένα χρόνο ο ανάδοχος, πριν αποφασίσει να προχωρήσει σε διάλυση της σύμβασης.

Εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να πάει παρακάτω καθώς παρατείνονταν ο χρόνος μέσω παρατάσεων για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά δεν μπορούσαν να δοθούν άλλες χωρίς να παράγεται το παραμικρό σε έργο.

Το θέμα είναι, τονίζουν αρμόδια στελέχη του Δήμου, να κατασκευαστεί μία αίθουσα που όχι μόνο θα καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου αλλά που θα διασφαλίζει τη χωρίς προβλήματα παραμονή των μαθητών, εκπαιδευτικών και επισκεπτών σε αυτή. Και αυτό δεν είναι βέβαιο πως θα ίσχυε με την αρχική στατική μελέτη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης, ενημερώνοντας τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου μίλησε για ανάγκη επικαιροποίησης και τροποποίησης των στατικών μελετών. Είπε επίσης ότι παρήλθε εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς αυτές να παραδοθούν στον ανάδοχο που προχώρησε στην διάλυση της σύμβασης.

Πλέον βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τη νέα στατική μελέτη και με την ολοκλήρωση της σύνταξής της θα γίνει και η επαναδημοπράτηση, έχοντας όμως χαθεί αρκετός χρόνος.

Εδώ να θυμίσουμε πως και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι το έργο βρίσκεται και πάλι στο μηδέν μετά από ένα και πλέον χρόνο αναμονής.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%C2%ABstop%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%AF%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: