Αν Έχετε Αυτό το Φυτό στο Σπίτι σας δε θα Δείτε Ποτέ Ξανά Μυρμήγκια, Κατσαρίδες, Κουνούπια & άλλα έντομα!
26 February 2021
Άγνωστος μαχαίρωσε σκύλο στον Τύρναβο!
26 February 2021

Η Σταυριανή Αλμπανοπούλου δώρισε το σπίτι της στο Ομορφοχώρι στο Δήμο Λαρισαίων

To σπίτι της στο Ομορφοχώρι της Λάρισας δώρισε στο Δήμο Λαρισαίων η κα. Σταυριανή (Ρούλα) Αλμπανοπούλου.

Σε μια διαδικασία που δεν έλειψαν οι στιγμές συγκίνησης, ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της υπογραφής των συμβολαίων στο γραφείο του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, παρουσία της δωρήτριας, του αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών κ. Κων. Διαμάντος, συμβολαιογράφων και νομικών.

Η κ. Αλμπανοπούλου δωρίζει στο Δήμο Λαρισαίων οικοπέδου 400 τ.μ με ισόγεια οικία 94,24 τ.μ, με βοηθητικούς χώρους, αρα περιβάλλοντα χώρο 268,76 τμ, χαρακτηριστικό δείγμα οικίας για την εποχή του και το συγκεκριμένο τόπο, το Ομορφοχωρι.

Επίσης, ζητά με τη δωρεά ο Δήμος να αξιοποιήσει το σπίτι της για την ανάδειξη των φημισμένων μαρμάρων της Χασάμπαλης, ως πολιτιστικό στοιχείο της Λάρισας.

Παράλληλα, ο Δήμος Λαρισαιων εμπλουτίζει τη δημοτική του περιουσία με ένα στοιχείο δωρεάς που μπορεί να αξιοποιήσει στο μέλλον και αναγνωρίζοντας στη δωρεά αυτή όλες τις πτυχές και επιθυμίες της δωρήτριας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης για την υπογραφή των συμβολαίων η κ. Αλμπανοπούλου, η οποία είχε αναπτύξει στο παρελθόν έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους που την οδήγησαν να προσφέρει το σπίτι της στο Δήμο Λαρισαίων και κυρίως στην επιθυμία της να αναδειχθούν τα φημισμένα μάρμαρα της Χασάμπαλης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων εξήρε την απόφαση της κας Αλμπανοπούλου να δωρίσει το σπίτι της στο Δήμο, τονίζοντας ότι στο εγγύς μέλλον θα διερευνηθούν όλοι οι πιθανοί τρόποι, ώστε το «Αλμπανόγλειο» όπως ονομαστεί ο χώρος, όταν αναδειχθεί σε σημείο ανάδειξης των μαρμάρων, να φωτίσει έντονα την σημασία των μαρμάρων.

Σημειώνεται τέλος, πως επιθυμία της δωρήτριας είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες το Ομορφοχώρι να ενταχθεί στο Δήμο Λαρισαίων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: