Πάνω από 100.000 επισκέπτες το τριήμερο στον Μύλο των Ξωτικών
17 December 2019
Αϋπνία : Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της
17 December 2019

Η ύπουλη νόσος που «κόβει» χρόνια ζωής

Τα παχύσαρκα άτομα ζουν λιγότερο από αυτά με φυσιολογικό βάρος και η ποιότητα ζωής τους συνεχώς χειροτερεύει.

Σύμφωνα με όλες τις νεότερες μελέτες ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος αποτελεί κυρίαρχη αιτία εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον προκαλεί σημαντικές βλάβες στο ήπαρ και είναι η αιτία εμφάνισης μορφών καρκίνου.

Η συσσώρευση λίπους στην κοιλία γίνεται πολλές φορές η αρχή καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς προκαλεί αύξηση της στένωσης της αορτικής βαλβίδας.

Η βαλβίδα, δηλαδή, που ελέγχει την ροή του αίματος από την καρδιά στο μεγαλύτερο αιμοφόρο αγγείο του σώματος, την αορτή, στενεύει και δεν μπορεί να ανοίξει πλήρως. Χωρίς θεραπεία, ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και στον θάνατο.

Το υπερβολικό βάρος όμως επηρεάζει και άλλα όργανα του σώματος όπως το ήπαρ που γίνεται λιπώδες και ενέχει πολλούς κινδύνους.

Η υπερβολική συγκέντρωση λιπαρών οξέων στο συκώτι μας, προκαλεί μια αντίδραση πρωτεϊνική η οποία στην ουσία σκοτώνει τα ηπατικά κύτταρα. Μακροχρόνια δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα με ίνωση του ήπατος που οδηγεί σε ηπατίτιδα και κίρρωση.

Στατιστικά οι κίνδυνοι για έμφραγμα του μυοκαρδίου και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα εμφανίζονται περισσότερο στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες εξαιτίας του λίπους που συσσωρεύεται στους γλουτούς προκαλούνται αρτηριακά νοσήματα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: