Ο Μέσι έκανε τον γείτονά του να κερδίσει 23 εκ. ευρώ
25 December 2023
Φρουροί της Επανάστασης: Το Ισραήλ «θα πληρώσει» για τον θάνατο ενός διοικητή
26 December 2023

Η Maersk ξεκινά εκ νέου τις δραστηριότητές της στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο παγκόσμιος ναυτιλιακός κολοσσός Maersk ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκ νέου τις δραστηριότητές του στην Ερυθρά Θάλασσα μετά την αναστολή της δραστηριότητάς του εκεί εξαιτίας των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι σε εμπορικά πλοία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα επαναλάβει τις μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν μετά τη δημιουργία μια νέα επιχείρησης ασφαλείας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την προστασία της περιοχής.

Η επιχείρηση Prosperity Guardian θα επιτρέψει και πάλι στα πλοία της ναυτιλίας να περάσουν από την περιοχή, ανέφερε η Maersk σε ανακοίνωσή της, σε μια είδηση που χαρακτήρισε «πολύ ευπρόσδεκτη είδηση για ολόκληρο τον κλάδο και μάλιστα για τη λειτουργικότητα του παγκόσμιου εμπορίου».

Στην πολυεθνική επιχείρηση ασφαλείας συμμετέχουν το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, οι Σεϋχέλλες και η Ισπανία.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαϊκού γίγαντα BP, δήλωσαν πρόσφατα ότι αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

Περίπου το 10% έως 15% του παγκόσμιου εμπορίου – και το 30% του εμπορίου εμπορευματοκιβωτίων – διέρχεται από την πλωτή οδό που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η Maersk είχε εκτρέψει τα πλοία της μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα νωρίτερα αυτό το μήνα και εισήγαγε νέες χρεώσεις για τη μεταφορά εμπορευμάτων σε μεγαλύτερες διαδρομές ως αποτέλεσμα της διακοπής.

Στην ανακοίνωσή της την Κυριακή, η εταιρεία ανέφερε ότι προετοιμάζει τα πρώτα της πλοία για να επαναλάβουν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα «το συντομότερο δυνατό από επιχειρησιακής άποψης».

Με πληροφορίες από CNN, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: