Εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ραψάνης – Κρανιάς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
15 February 2022
Ινδονησία: Σε ισόβια καταδικάστηκε καθηγητής ισλαμικού σχολείου για τον βιασμό 13 μαθητριών
15 February 2022

Θεραπεία προσώπου: Υγιές και λαμπερό δέρμα, γρήγορα και ανέξοδα

Η παρακάτω διαδικασία μία με δυο φορές τον μήνα θα χαρίσει υγιές και λαμπερό δέρμα διεγείροντας τον μεταβολισμό του αλλά και την αποτελεσματικότητα των συνθέσεων περιποίησης.

Οσο αξιόπιστα κι αν είναι τα καλλυντικά μας, τα συστατικά τους δεν απορροφώνται σχεδόν καθόλου από το δέρμα είτε όταν αυτό ασφυκτιά εξαιτίας του σμήγματος και των νεκρών κυττάρων είτε εξαιτίας της εξασθενημένης κυτταρικής ανανέωσης. Η παρακάτω διαδικασία μία με δυο φορές τον μήνα θα χαρίσει υγιές και λαμπερό δέρμα διεγείροντας τον μεταβολισμό του και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των συνθέσεων περιποίησης.

Η προεργασία

-Είναι απαραίτητο να κάνουμε διπλό καθαρισμό, απομακρύνοντας το μακιγιάζ και τους ρύπους. Προσοχή: Αποφεύγουμε την απολέπιση, προκειμένου να μην ερεθιστεί το δέρμα εξαιτίας του ατμού

-Μαζεύουμε τα μαλλιά μας σε ένα σινιόν για να μην πέφτουν μπροστά στο πρόσωπο και να μη μας ενοχλούν καθώς σκύβουμε το κεφάλι.

Τι κάνουμε στη συνέχεια

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό πάνω στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα αντίστοιχα ευεργετικά στοιχεία ανάλογα με τις ανάγκες μας:

*Για την ξηρότητα

Δυο κουταλιές της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι, το οποίο φημίζεται για τις μαλακτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες.

*Για τη λιπαρότητα

Τη φλούδα από ένα λεμόνι, που θα χαρίσει φωτεινότητα και θα αποτοξινώσει τους πόρους. Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree ή γεράνι, τα οποία συμβάλλουν στη ρύθμιση της λιπαρότητας, ενώ βελτιώνουν τον τόνο και την υφή του δέρματος.

*Για τη θαμπή, κουρασμένη όψη ή για την ώριμη επιδερμίδα

1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή λιβάνι. Το γεράνι χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της λιπαρότητας, βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος.
Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι αποτοξινωτικό, ενώ ταυτόχρονα ανανεώνει τα κύτταρα. Επιπλέον βοηθά στη μείωση των δυσχρωμιών και το άρωμά του προκαλεί ευεξία.

Υγιές και λαμπερό δέρμα: Η διαδικασία της ατμοθεραπείας

  1. Σκύβουμε πάνω από την κατσαρόλα όταν το νερό θα αρχίσει να βράζει. Προσοχή όχι σε πολύ κοντινή απόσταση, ώστε να καιγόμαστε ή να νιώθουμε δυσφορία, απλά να νιώθουμε τη ζεστασιά του ατμού. Μένουμε για περίπου δέκα λεπτά.
  2. Στη συνέχεια σκουπίζουμε το πρόσωπό μας ταμποναριστά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε μια καθαρή πετσέτα γιατί οι πόροι έχουν ανοίξει και δε θέλουμε να μεταφέρουμε ρύπους ή μικρόβια.
  3. Τέλος, απλώνουμε τον ορό και την κρέμα μας. Θα διαπιστώσουμε ότι η επιδερμίδα μας θα τα απορροφήσει σαν σφουγγάρι. Από το επόμενο πρωϊ θα δούμε τη διαφορά στην όψη μας!

vita.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: