Προτιμώ τους ειλικρινείς ανθρώπους. Εκείνους που θα μου πουν ποιο είναι το σωστό για μένα με οποιοδήποτε κόστος!
16 October 2020
Η Θεσσαλία «ντύνεται στα πράσινα» της Ευρώπης!
16 October 2020

Θεραπεία του βήχα και του φλέγματος με φυσικό τρόπο !

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε 6 θεραπείες για τη θεραπεία του βήχα και του φλέγματος με φυσικό τρόπο . Αυτά τα συμπτώματα της ιογενούς λοίμωξης μπορούν να ανακουφιστούν ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, προετοιμάζοντας φυσικές θεραπείες, και το πιο σημαντικό, με ξεκούραση.

Η φλεγμονή του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος προκαλεί διάφορες ενόχληση, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Παρ ‘όλα αυτά, οι σημερινές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε τον βήχα και το φλέγμα και να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας.

6 συμβουλές για τη φυσική θεραπεία του βήχα και του φλέγματος

  1. Μην πάρετε αντιβιοτικά
    Πρώτα απ ‘όλα, είναι καλό να διευκρινιστεί ότι ο βήχας και το φλέγμα προκαλούνται, στις περισσότερες περιπτώσεις, από ιογενείς λοιμώξεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επομένως, το αντιβιοτικό δεν είναι μόνο άχρηστο, αλλά είναι επίσης αντιπαραγωγικό . Αυτά τα φάρμακα, στην πραγματικότητα, προορίζονται για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων και πρέπει να συνταγογραφούνται από γιατρό μόνο μετά από επίσκεψη.
  1. Αποτελεσματικές θεραπείες για βήχα και φλέγμα
    Υπάρχουν τρόφιμα με ευεργετικές ιδιότητες που βοηθούν στην ηρεμία του βήχα και του φλέγματος φυσικά χάρη στην αντιική ή αποσυμφορητική τους δράση.

Ορισμένες φυσικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του βήχα και του φλέγματος στο σπίτι. Υπάρχουν τρόφιμα από αντιιικά, αποσυμφορητικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις. Ας τα δούμε μαζί:

Τζίντζερ: Αποχρεμπτικό φάρμακο το οποίο, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος, προάγει την εξάλειψη της λοίμωξης.


Σκόρδο: Το ακατέργαστο σκόρδο είναι μια ισχυρή φυσική θεραπεία για ιογενείς λοιμώξεις.


Ceylon Cinnamon: Είναι αποχρεμπτικό, αντιφλεγμονώδες και αντιικό μπαχαρικό.


Λεμόνι : Ανακουφίζει από τη συμφόρηση.


Τσίλι : Αν και είναι πολύ ζεστό, σε μικρές ποσότητες βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τη συμφόρηση.


Μέλι : Παρέχει ανακούφιση από το βήχα και βοηθά στην αποβολή της βλέννας.


Γλυκόριζα: Έχει αποχρεμπτικές, αντιβηχικές, αντιικές και μαλακτικές ιδιότητες (προστατεύει τους βλεννογόνους).

  1. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση του βήχα και του φλέγματος στο σπίτι
    Η παραμονή καλά ενυδατωμένη είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης φλέγματος . Αυτή η απλή συμβουλή θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρής βλέννας και έτσι θα ανακουφίσει από τη συμφόρηση.

Εκτός από το πόσιμο πολύ νερό, μπορούμε να πάρουμε εγχύσεις και αφεψήματα, κατά προτίμηση φαρμακευτικά φυτά που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο. Μπορούμε επίσης να πάρουμε σπιτικές σούπες ή χυμούς φρούτων και λαχανικών.

  1. Διατηρήστε τους αεραγωγούς υγρούς
    για βήχα και φλέγμα
    Μπορούμε να κάνουμε υποκαπνισμούς για να βοηθήσουμε να αραιώσουμε τη βλέννα και να ανακουφίσουμε σε περίπτωση φλέγματος
    Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να διατηρείτε τους αεραγωγούς υγρούς. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπουμε τον ξηρό βήχα και τον ερεθισμό του λαιμού .

Αυτό μπορεί να γίνει με υγραντήρα δωματίου. Ορισμένα μοντέλα σας επιτρέπουν να προσθέσετε αιθέρια έλαια, σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να επιλέξουμε ευκάλυπτο, λεμόνι, πεύκο ή ρίγανη.

Μια άλλη λύση είναι να κάνετε υποκαπνισμούς να ανοίγουν, να ελευθερώνουν και να υγραίνουν την αναπνευστική οδό άμεσα. Αναπνέοντας ατμό ευκαλύπτου, για παράδειγμα, θα παρατηρήσουμε άμεση ανακούφιση από βήχα και φλέγμα.

  1. Ξεκουραστείτε, ξεκουραστείτε, ξεκουραστείτε
    Ο βήχας και το φλέγμα είναι επίσης ένα σήμα που αποστέλλεται από το σώμα ότι μας ζητά να ξεκουραστούμε. Ένα κρύο μπορεί να περάσει χωρίς να αφήσει ίχνος, και μπορούμε να το δούμε ως διαδικασία καθαρισμού σώματος, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε αυτές τις συμβουλές προσεκτικά.

Εάν αναγκάσουμε να εργαστούμε ή να διατηρήσουμε τη συνήθη ρουτίνα μας, το μόνο πράγμα που θα επιτύχουμε είναι η επιδείνωση των συμπτωμάτων και η παράταση της νόσου. Μεταξύ άλλων, κινδυνεύουμε επίσης να προκαλέσουμε επιπλοκές.

Πάρτε μερικές μέρες για τον εαυτό σας. Προετοιμάστε φαρμακευτικές εγχύσεις, καλύψτε τον εαυτό σας καλά για να αποφύγετε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας και ξεκουραστείτε το σώμα και το μυαλό σας όσο χρειάζεται το σώμα σας. Αποφύγετε την έξοδο από το σπίτι και, κυρίως, τυχόν κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα.

  1. Πότε πρέπει να πάω στο γιατρό;
    Βήχας και φλέγμα: πότε πρέπει να πάω στο γιατρό;
    Εάν είστε μέλος μιας ειδικής ομάδας ή παρατηρήσετε επιπλοκές, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
    Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να δείτε έναν γιατρό:

Ο βήχας και το φλέγμα επηρεάζουν τα παιδιά, τις εγκύους, τους ηλικιωμένους ή τους ασθενείς.
Εάν παρατηρήσουμε υπερβολική δυσκολία στην αναπνοή .
Εάν η βλέννα έχουμε αποχρεμπτικό χρώμα διαφορετικό από το υπόλευκο.
Σε περίπτωση πόνου ή δυσφορίας στο αυτί.
Όταν ο πυρετός αυξηθεί πάνω από 39 ° C, διαρκεί περισσότερο από 4 ημέρες ή επανεμφανίζεται.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: