Πανεπιστήμιο Λάρισας: Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ 77χρονος Γερμανός
3 April 2020
Λαϊκή Αγορά Τρικάλων: Καθημερινή ενημέρωση γα τους νόμιμους παραγωγούς
3 April 2020

Θεσσαλία: Πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα για την πανδημία

Οι αρχικές ανησυχίες και ο προβληματισμός για τη διασπορά της νόσου COVID 19 στην Κεντρική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία δίνουν τη θέση τους στις πρώτες αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι η περιφέρεια θα ξεπεράσει την υγειονομική κρίση, που μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη, με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες. Η διαπίστωση ότι για πέμπτη συνεχή ημέρα δεν ανιχνεύτηκε κανένα κρούσμα – με το πρώτο να εμφανίζεται τα περασμένα μεσάνυχτα- σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αυτής της διαπίστωσης διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την πορεία της νόσου, με τους πλέον ειδικούς να εφιστούν την προσοχή των Θεσσαλών ότι σε καμία περίπτωση δεν χωρά εφησυχασμός και χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης στην κυκλοφορία.

Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία ημέρα τα αρνητικά αποτελέσματα στα ληφθέντα δείγματα από ύποπτα κρούσματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας ο καθηγητής Παιδιατρικής και επικεφαλής στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Γιώργος Συρογιαννόπουλος έκανε λόγο για εμφανή βελτίωση της κατάστασης την τελευταία εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα.

«Η νόσος ανιχνεύτηκε σε περιπτώσεις πολιτών που είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα επέστρεψαν από ταξίδια στο εξωτερικό και κυρίως από χώρες με έξαρση της νόσου. Από τότε πέρασαν οι 14 ημέρες και φυσικά όσα περιστατικά ήταν να δούμε τα είδαμε με τη γνωστή σε όλους πορεία των νοσούντων…» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος καθηγητής για να προσθέσει ότι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας – ίσως και ο πλέον σημαντικός – για την απουσία κρουσμάτων είναι και η εφαρμογή των σκληρών περιοριστικών μέτρων από την Κυβέρνηση με κορυφαίο την απαγόρευση της κυκλοφορίας και των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών.

Μοναδική περίπτωση να ανιχνευτούν νέα κρούσματα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι οι πιθανές εσωτερικές μετακινήσεις από περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται μεγάλη διασπορά, αλλά αυτές με βάση τα τελευταία περιοριστικά μέτρα έχουν απαγορευτεί.

Κρούσμα σε υγειονομικό

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανιχνεύτηκε κρούσμα κορωνοϊού από το Βιοχημικό Εργαστήριο του ΠΠΓΝΛ.

Πρόκειται για ιδιώτη υγειονομικό από την ευρύτερη περιοχή επαρχίας της Λάρισας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: