Πληρότητα 100% στις κλίνες covid στη Λάρισα
2 November 2020
Οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών λόγω “Ιανού”
2 November 2020

Θεσσαλία: Πως θα λειτουργούν οι ναοί από την Τρίτη

Στις πρώτες μετά lockdown ρυθμίσεις επιστρέφουν οι ναοί όπου το όριο των συμμετεχόντων πιστών ήταν τα 50 άτομα ανεξαρτήτως εμβαδού ενώ για τις περιοχές που χαρακτηρίζονται κόκκινες, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τρίτη και μετά, οπότε τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα:

ΣΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ θα επιτρέπονται ένας πιστός ανά 10 τετραγωνικά ενώ το όριο θα είναι οι πενήντα.

Δηλαδή, σε έναν ναό 100 τετραγωνικών μέτρων θα επιτρέπονται 10 πιστοί, σε ναό 200 τ.μ., 20 πιστοί και σε ναό 500, τ.μ. 50 πιστοί. Από τα 500 τετραγωνικά και πάνω, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είναι ένας ναός οι πιστοί θα παραμένουν 50.

Ενδεχομένως να μπορούν να παραμείνουν και εκτός ναού άλλα 50 άτομα σύμφωνα με τις προβλέψεις περί δημοσίων συναθροίσεων αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο μένει να εξειδικευθεί από την υπό έκδοση ΚΥΑ.

ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα μπορούν να εκκλησιάζονται μέχρι 9 άνθρωποι.

Εφόσον στις περιοχές αυτές οι δημόσιες συναθροίσεις απαγορεύονται δεν θα επιτρέπεται η παραμονή πιστών ούτε στα προαύλια ενώ ακόμη και οι υπαίθριες Θ. Λειτουργίες δεν θα είναι δυνατό να τελεσθούν λόγω της ίδιας πρόβλεψης.
Η χρήση μάσκας και στις δυο περιπτώσεις είναι υποχρεωτική για όλους εκτός από κληρικούς και ιεροψάλτες την ώρα της τελετουργίας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: