Λουτσέσκου: Ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί ήταν πιο έξυπνος
19 February 2024
Ταξίδι σε 5 μέρη του κόσμου που μοιάζουν βγαλμένα από τη φαντασία
19 February 2024

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο

Η αυτοαποκαλούμενη αναρχική ομάδα «Ένοπλη Απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη για τον φάκελο – βόμβα που απεστάλη σε πρόεδρο Εφετών στη Θεσσαλονίκη.

Η «Ένοπλη Απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτησή της, σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου

Ο φάκελος εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα και απενεργοποιήθηκε από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ. Περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό με 480 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα.

Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Δεν είχε περάσει από έλεγχο ο φάκελος- βόμβα

Ανησυχία για τα κενά ασφαλείας

Την ίδια ώρα έχει ανοίξει η συζήτηση για τα κενά ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξέφρασε τη λύπη και έντονο προβληματισμό της. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, επισημαίνεται «η ανάγκη για τοποθέτηση και λειτουργία σε κάθε δικαστικό κατάστημα της Χώρας ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισερχόμενης αλληλογραφίας».

. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τόνισε πως «η τέλεση τέτοιου είδους εγκληματικών πράξεων σε ένα χώρο, που κατακλύζεται καθημερινά από αστυνομικές δυνάμεις, προκαλεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες». Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης ώστε να διαμορφώνεται ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: