Ουκρανία: Παραγωγή χιλιάδων drones μεγάλου βεληνεκούς το 2024
12 February 2024
Γάζα: Νεκροί τρεις όμηροι, «όσοι παραβιάζουν το νόμο θα λογοδοτήσουν» δηλώνει ο επικεφαλής του ΔΠΔ
12 February 2024

Θεσσαλονίκη: Από την Αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τον παγιδευμένο φάκελο στα δικαστήρια

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πρόκειται να διενεργηθούν οι έρευνες για τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο, ο οποίος απεστάλη στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο φάκελος περιείχε ζελατοδυναμίτιδα και, σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, είχε ως παραλήπτρια μια πρόεδρο εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Ο φάκελος που έφτασε στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου κρίθηκε ύποπτος από την παραλήπτρια, οπότε παραδόθηκε προς διερεύνηση. Μεταφέρθηκε στα μηχανήματα X-RAY του μεγάρου, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε εκρηκτική ύλη.

Ακολούθως σήμανε συναγερμός και το κτήριο εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που προχώρησαν στην απενεργοποίηση του μηχανισμού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για συνδεσμολογία του μηχανισμού, ο αποστολέας του, όπως επίσης η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ ανέφερε ότι «μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη. Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και παρέλαβε τον φάκελο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: