Δράμα: Νεκρός σε τροχαίο ο δήμαρχος Δοξάτου, Θέμης Ζεκερίδης
17 June 2023
Κως: Εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης – Θρίλερ με την εξαφάνισή της
17 June 2023

Θετική γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. για οδικό έργο μεταξύ Κέδρου και Ανάβρας

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ), του έργου «Μελέτη βελτίωση επαρχιακής οδού 1 – σύνδεση με αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας (Ε65)».

Το έργο αφορά στη βελτίωση οδικού τμήματος μήκους 1,5 χλμ περίπου, από το πέρας της γέφυρας Σοφαδίτη μετά τον οικισμό του Κέδρου του Δήμου Σοφάδων, έως τη σύνδεση με τον Α/Κ Ανάβρας του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65).

Για την εξυπηρέτηση της τοπικής κυκλοφορίας και για την εξυπηρέτηση των εκτάσεων και εγκαταστάσεων που βρίσκονται εκατέρωθεν της οδού, προβλέπεται παράλληλο οδικό δίκτυο.

Για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων (που αποτελούνται κυρίως από ποιμνιοστάσια) που βρίσκονται στην περιοχή, προβλέπεται μία κάτω διάβαση χαμηλού ύψους (3m) για την διέλευση ζώων και μικρών οχημάτων.

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που περιγράφονται είναι πολύ περιορισμένες και όχι μόνιμου χαρακτήρα καθώς μετά το πέρας των εργασιών η πλειοψηφία αυτών θα εκλείψει.

Με αυτό ως δεδομένο και καθώς, σύμφωνα  με την εισήγηση, το προβλεπόμενο έργο κατά την λειτουργία του, αναμένεται να έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις, καθώς θα αναβαθμίσει την υφιστάμενη μεταφορική υποδομή αλλά και τις οδικές συνδέσεις της ευρύτερης περιοχής, το Περιφερειακό συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά, βάζοντας δύο προϋποθέσεις:

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC-%CF%80-%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%BA%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: