Δημοπρατούνται οι μελέτες για την κατασκευή νέων γεφυρών στον ποταμό Καλέτζη σε Κοσκινά και Μακρυχώρι
21 December 2023
ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο Ρούντι Τζουλιάνι
22 December 2023

Θρ. Ευτυχίδης: Παλιό το Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας – Γιατί ευνοεί την Ελλάδα

Στη συμφωνία για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας αναφέρθηκε ο Διεθνολόγος -Οικονομολόγος Θρασύβουλος Ευτυχίδης, μιλώντας σήμερα στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και  στην εκπομπή In Business με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

«Οι εξελίξεις για τη χώρα μας ήταν θετικές, σημείωσε ο κ. Ευτυχίδης. Ουσιαστικά, το Νέο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι το παλιό. Διατηρούνται όλα τα όρια, δηλαδή η κάθε χώρα πρέπει να έχει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα 3% του ΑΕΠ της και ένα δημόσιο χρέος 60% του ΑΕΠ. Φυσικά εμείς τα υπερβαίνουμε αυτά, αλλά το συνολικό πλαίσιο ωφελεί αρκετά τη χώρα μας, γιατί δεν πέρασαν οι απόψεις της Γερμανίας που ήθελε αύξηση αυτών των ποσοστών και σκληρή δημοσιονομική πολιτική».

«Είναι ένα πλαίσιο καλύτερο από αυτό που υπήρχε, αφού διασφαλίζει για τη χώρα μας τη διαχείριση του δημοσίου ελλείμματος και του χρέους και ουσιαστικά απομακρύνεται η χώρα μας και από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, δηλαδή επιτηρήσεις κ.τ.λ, ενώ μας παρέχεται η δυνατότητα να αναπτυχθούμε παραπάνω, και ίσως να πετύχουμε μία ή δύο ακόμη επενδυτικές βαθμίδες μέσα στην επόμενη χρονική περίοδο» τόνισε επίσης.

Τέλος στην ερώτηση για το πώς προέκυψε η υποχώρηση της Γερμανίας, ο κ. Ευτυχίδης ανέφερε ότι «η γερμανική οικονομία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τριγμούς και τεράστιες αμυντικές δαπάνες και θα αρχίσει σε λίγο να παρουσιάζει ελλείμματα. Σε μια γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη με δυο πολέμους στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή, οι Γερμανοί πιστεύω ότι προσπάθησαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: