Twitter: Θα απενεργοποιήσει τους ανενεργούς λογαριασμούς
9 May 2023
«Λάτιν νύχτα» στη Νέα Φιλαδέλφεια
9 May 2023

«Θωρακίζεται» ο σκελετός του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Ι.Μ.Θ.Φ. (+Φωτο)

Σε νέα φάση έχουν εισέλθει το τελευταίο διάστημα οι εργασίες του έργου «Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσας» της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Μετά τις …θορυβώδεις καθαιρέσεις, αποξηλώσεις υφιστάμενων πλινθοδομών, στοιχείων σκυροδέματος, δαπέδων, κουφωμάτων, κιγκλιδωμάτων και άλλων εργασιών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αυτή τη στιγμή στο χώρο βρίσκονται σε εξέλιξη οι …αθόρυβες, αλλά πολύ βασικές εργασίες αποκατάστασης του σκυροδέματος και του οπλισμού του φέροντος οργανισμού του κτιρίου από ειδικό συνεργείο.

Οι εργασίες αυτές έχουν ήδη ολοκληρωθεί στους δυο πρώτους ορόφους και συνεχίζονται στους πάνω ορόφους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα οικοδόμημα που θεμελιώθηκε πριν από μισό αιώνα και στέκει όλα αυτά τα χρόνια ημιτελές με μεγάλο βάρος φορτίου από την προϋπάρχουσα τοιχοποιία που καθαιρέθηκε και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και την σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, γι’ αυτό και εξ’ αρχής δόθηκε μεγάλη έμφαση στο έλεγχο και την αποκατάσταση του σκελετού.

Μάλιστα στην αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στο έργο, στην οποία συμμετείχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, οι μελετητές του έργου, ο τεχνικός σύμβουλος σε θέματα στατικότητας και κλιμάκιο μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καρδίτσας που επιβλέπει το έργο καθώς φορέας υλοποίησής του είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, είχαν αναδειχθεί κάποια ζητήματα που είχαν ανακύψει κατά την εκτέλεση των εργασιών, τα οποία αφορούν κυρίως τη θεμελίωση που πρόκειται να γίνει, τη γενικότερη στατική επάρκεια του κτιρίου και τις ενισχυτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Τα ζητήματα αυτά, σύμφωνα με την επιβλέπουσα υπηρεσία, διευκρινίστηκαν, έγινε η απαραίτητη συμπληρωματική μελέτη και το επόμενο διάστημα θα υπάρξει περισσότερη…δράση στο εργοτάξιο, καθώς θα γίνουν νέες εκσκαφές για την κατασκευή του πρόσθετου βοηθητικού τοιχίου για τις προσθήκες που προβλέπει η μελέτη στο κτίριο – θα επεκταθεί προς το κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης – για να ακολουθήσει το «ντύσιμό» του.

Με την ολοκλήρωση του έργου,- η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του είναι 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης και πιο συγκεκριμένα µέχρι 09/11/2023- το κτίριο θα αποτελέσει μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Θα υπάρχουν χρήσεις συσσιτίου-εστίασης στο ισόγειο, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και τράπεζας ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια-κοινωνικά φροντιστήρια στον 3ο όροφο και ξενώνας φιλοξενίας στον 4ο όροφο.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CE%B8%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%C2%BB-%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9-%CE%BC-%CE%B8-%CF%86-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF2

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: