Τα νέα οδικά έργα που δρομολογεί προς ένταξη στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων η Περιφέρεια Θεσσαλίας
12 April 2023
Το σκάφος JUNO ολοκλήρωσε την 50η περιστροφή του γύρω από το Δία
12 April 2023

Θ. Σκάρλος: Οι πληγές από τον "Ιανό" απαιτούσαν μεγαλύτερη χρηματοδότηση – Σημαντικό πρόβλημα με το κοιμητήριο Καρποχωρίου

Θέματα που προέρχονται από την εποχή του “Ιανού” απασχόλησαν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων την Μεγάλη Τρίτη.

Από την πλευρά του κ. Αλεξόπουλου έγινε ερώτηση για καθυστέρηση αποκαταστάσεων στην περιοχή του Βαθυλάκκου τόσο σε αγροτική οδοποιία όσο και σε αρδευτικά αυλάκια. Λίγο αργότερα ο κ. Αγγελόπουλος μίλησε για τον δρόμο Καρποχώρι-Σοφάδες και για σοβαρά προβλήματα σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων και στη γέφυρα.

Απαντώντας στα προαναφερόμενα ερωτήματα ο δήμαρχος κ. Σκάρλος είπε χαρακτηριστικά ότι στο Βαθύλακκο ξοδεύτηκε μία επιπλέον ΣΑΤΑ για να εξασφαλισθεί προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα, αλλά και θέματα ύδρευσης.

Το ξέρουμε, συνέχισε πως υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα. Δεν λύθηκαν όλα και δεν θα μπορούσαν να λυθούν όλα, καθώς τα διαθέσιμα ποσά δεν επαρκούσαν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τις υποδομές σε όλο τον Δήμο.

Γι αυτό, κατέληξε, καταθέσαμε τεχνικό δελτίο για την κακοκαιρία “Διομήδης”, με έργα 800.000 ευρώ αλλά εγκρίθηκαν μόνο 200.000. Τώρα, πρόσθεσε αιτηθήκαμε και άλλα για τους δασικούς δρόμους και περιμένουμε.

Το κοιμητήριο Καρποχωρίου

Στη διαδικασία των ερωτήσεων τέθηκε για άλλη μία φορά από τον κ. Αγγελόπουλο θέμα για την ανάγκη μεταφοράς του κοιμητηρίου Καρποχωρίου. Δεν έχει, είπε, γίνει καμία ενέργεια τα τελευταία χρόνια και η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς πρόκειται για ένα μικρό κοιμητήριο, μέσα στο χωριό, που πλέον δεν έχει διαθέσιμο χώρο.

Την σοβαρότητα του θέματος παραδέχθηκε και ο κ. Σκάρλος, υπενθυμίζοντας πως υπήρξε μία πρόταση από την Δημοτική Αρχή για να υπάρξει μία επέκταση τριών μέτρων, ως προσωρινή λύση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το νέο χώρο, που είναι χρονοβόρες και απαιτούν ειδικές μελέτες. Πρόταση που όμως απορρίφθηκε από φορείς της εκκλησίας και της Τοπικής Κοινότητας. Δεν ήταν η καλύτερη λύση αλλά θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα, πρόσθεσε. Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί και το εξετάζουμε.

Ειδικά για το θέμα της επέκτασης ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε πως μια επέκταση χωρίς άδεια θα προκαλούσε άμεση αντίδραση μέσω καταγγελιών και επέμεινε στο ότι υπήρξε ολιγωρία εκκίνησης διαδικασιών για νέα χωροθέτηση κοιμητηρίου.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B8-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: