Τρία θέματα βάζουν «φωτιά» στην προεκλογική σκηνή
13 May 2023
Αλβανία: Προφυλακιστέος ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας
13 May 2023

Ιανός: ΦΕΚ για αποζημίωση αγροτών για ζημιές που καταγράφηκαν από τον ΕΛΓΑ

Την αποζημίωση κατά κύριο επάγγελμα αγροτών αλλά και κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που υπέστησαν ζημιά από τον “Ιανό”, σε αποθηκευμένα προϊόντα και πάγιο εξοπλισμό και δεν αποζημιώθηκαν από την Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής, προαναγγέλλει απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Όπως ενημερώθηκε το KarditsaLive.Net, από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, πρόκειται για ζημιές που είχαν καταγραφεί από εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, στάλθηκαν στις κατά τόπους Π.Ε. αλλά δεν αποζημιώθηκαν όλες γιατί δεν προσκομίστηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους πληγέντες, προκειμένου να μεταβιβαστούν οι φάκελοι στο υπουργείο.  

Αυτό το κομμάτι των δικαιούχων αποζημιώσεων έρχεται να καλύψει η συγκεκριμένη απόφαση. Με την προϋπόθεση ότι οι αιτούντες είχαν κάνει έγκαιρα αναγγελία μετά την εκδήλωση του φαινομένου και ακολούθησε εκτίμηση γεωπόνου και εξαγωγή πορίσματος.

Το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία θα αποφασισθεί σε συνεννόηση των τριών υπηρεσιών (ΕΛΓΑ, Περιφέρειας και Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής) ενώ μας επισημάνθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να μην επιβαρυνθούν οι πληγέντες με αναζήτηση δικαιολογητικών αλλά αυτά να βρεθούν αυτεπάγγελτα. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν επιτρέπουν την ενδοϋπηρεσιακή αναζήτηση θα υπάρξει όχληση για προσκόμιση δικαιολογητικών. 

Ο ακριβής αριθμός των κατ’ επάγγελμα αγροτών και των κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία δικαιούχων στο νομό μας δεν  μπορεί να αποτυπωθεί, αλλά υπολογίζεται ότι είναι περίπου 300 ίσως και παραπάνω δικαιούχοι.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%86%CE%B5%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B3%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: