Κύμα αγανάκτησης κατά του Νετανιάχου από τις οικογένειες των ομήρων
25 July 2024
Νάγκελ (Bundesbank): Αν παραμείνουν έτσι τα δεδομένα, θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε τα επιτόκια
25 July 2024

Ιατρικός Σύλλογoς Καρδίτσας: Σύσταση για μη συνταγογραφούν από 26/7 ως αντίδραση στη ρύθμιση για την επίταξη ιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στο θέμα της ρύθμισης του υπουργείου Υγείας για επίταξη ιδιωτών γιατρών, τόνισε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος κ. Θωμάς Σίμος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τη ρύθμιση απαράδεκτη.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αντίδρασης και υιοθετώντας και το κάλεσμα του Πανελληνίου Ιατρικού, έχει ήδη γίνει σύσταση στους ιατρούς από αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου και τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα 29 Ιουλίου, να μην συνταγογραφούν και να μην εκδίδουν μην εκτελούν παραπεμπτικά.

Εξαιρούνται, φυσικά, επισημαίνει ο κ. Σίμος, τα έκτακτα περιστατικά αλλά ως εκεί καθώς αυτή η ρύθμιση που επιχειρείται να περάσει είναι επαίσχυντη και δεν θα επηρεάσει μόνο τους γιατρούς αλλά και τους ασθενείς εγείροντας ακόμα και θέματα επικινδυνότητας.

Φανταστείτε, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ένας ιδιώτης ιατρός, που έχει να ασκήσει νοσοκομειακή ιατρική 20 χρόνια, να πάει να κάνει για μία ημέρα εφημερία στην παθολογική του νοσοκομείου Καρδίτσας που έχει πολλές δεκάδες ασθενείς.

Αναφέρω, σημειώνει, τον παθολόγο γιατί αυτούς αφορά, θεωρητικά, η ρύθμιση, αλλά αν περάσει ανοίγει η πόρτα για όλες τις ειδικότητες.

Πέραν όλων των άλλων προσθέτει, επιτάξεις έχουμε σε περίοδο πολέμων και μεγάλων κρίσεων, όπως με την πανδημία. Και γνωρίζουμε όλοι καλά ότι οι γιατροί αυτή την περίοδο όχι μόνο έδειξαν αυταπάρνηση και αυτοθυσία αλλά θρήνησαν και συναδέλφους. Έχουμε μάλιστα παραδείγματα και στο νομό μας.

Το να μιλάμε, λοιπόν, για επιτάξεις, καταλήγει, σε καιρό ειρήνης και χωρίς κρίση, με τη ρύθμιση να επιχειρείται να περάσει εν μέσω θερινής ραστώνης,  αγγίζει τα όρια του αντισυνταγματικού αν δεν είναι κιόλας.

Τέλος, επισήμανε ότι πως τα κενά στο ΕΣΥ δεν προέκυψαν ούτε αναίτια, ούτε αιφνιδιαστικά. Προέκυψαν εξαιτίας της απαξίωσης του ΕΣΥ και της ασυνέπειας του ίδιου του Υπουργείου Υγείας να θεσμοθετήσει τα κίνητρα για τις άγονες και προβληματικές περιοχές που είναι νομοθετημένα από έτους. Προέκυψαν ως συνέπεια της άρνησης της πολιτείας να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου που επιτάσσουν την αποκατάσταση στους μισθούς των γιατρών ΕΣΥ στα προ μνημονίων επίπεδα. Προέκυψαν από τις μηδαμινές προκηρύξεις θέσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια τα κενά ξεπερνούν τις 6000 και οι κρίσεις γίνονται με τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3o%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-26-7-%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: