Οριστική ματαίωση του ετήσιου πανηγυριού
29 July 2020
Καιρός: «Καμίνι» σήμερα η χώρα με 40 βαθμούς -Οι περιοχές που θα… λιώσουν
30 July 2020

Ισχυαλγία καί αιθέρια έλαια.

Ας δούμε δύο εξαιρετικά αποτελεσματικούς συνδυασμούς για ανακούφιση από τον πόνο της ισχιαλγίας.

Μέντα & ελίχρυσος

Η μέντα (Mentha Piperita) έχει δροσιστική και αντιφλεγμονώδη επίδραση στους πρησμένους ιστούς. Έχει επίσης αναισθητική, αναλγητική και αντισπασμωδική δράση. Το αιθέριο έλαιο θεραπεύει ακόμη και νευρολογικές καταστάσεις όπως ημικρανίες .
Ο ελίχρυσος (Helichrym Italicum) είναι ένα μη τοξικό και μη ερεθιστικό έλαιο που χρησιμοποιείται συχνά με τη μορφή «εντριβής/μασάζ» για τη θεραπεία μυϊκών-σκελετικών πόνων. Το αιθέριο έλαιο ανακουφίζει τυχόν φλεγμονές, χαλαρώνει τους σφιχτούς μύες και τον συνδετικό ιστό, αποτρέπει τους θρόμβους στο αίμα και ενισχύει την αναγέννηση των κυττάρων. Αντιμετωπίζει επίσης μώλωπες, εγκαύματα, κατάθλιψη και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού .

Οδηγίες:

Για περιστασιακή χρήση, αναμιγνύουμε 2 ή 3 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο σε ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι και ανακατεύουμε. Εφαρμόζουμε το μείγμα απευθείας στο δέρμα για γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο.

Για τακτική χρήση, αραιώνουμε τα έλαια σε 5-10 μέρη καστορέλαιο ή λάδι jojoba. Κάνουμε μασάζ στο δέρμα και καλύπτουμε με μια ζεστή πετσέτα για 10-15 λεπτά για να καταπραΰνουμε τον πόνο και να βοηθήσουμε την απορρόφηση του ελαίου.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας, γερανίου, μαύρου πιπεριού και δενδρολίβανου.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας (Lavandula officinalis) ανακουφίζει από σπασμούς, διαστρέμματα, κράμπες, μυϊκούς σπασμούς, οσφυαλγία, μυϊκούς πόνους, ισχιαλγία και νευραλγία. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ανακουφίζουν τους πρησμένους μύες, ενώσεις κουμαρίνης που αραιώνουν το αίμα και μειώνουν την αρτηριακή πίεση, καθώς και καταπραϋντικές ιδιότητες που ανακουφίζουν την νευρική ένταση και την αϋπνία .
Το αιθέριο έλαιο γερανίου έχει αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία της νευραλγίας. Το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού (Piper nigrum) χαλαρώνει τους υπερβολικά τεταμένους μύες και αποτρέπει τους σπασμούς, τις τάσεις και τις κράμπες. Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου καταπολεμά τους πόνους, το πρήξιμο και τους σπασμούς. Έχει επίσης χαλαρωτική οσμή που ενισχύει ένα αίσθημα ευεξίας και μειώνει την ένταση των μυών.
Οδηγίες:

Προσθέστε σε ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι με καπάκι περίπου 30 ml τζοτζόμπα ή ελαιόλαδο.

Προσθέστε 5 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο.

Εφαρμόστε, κάνοντας μασάζ με μικρή ποσότητα ελαίου πάνω στο δέρμα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αυτό το μείγμα στο λουτρό σας για να χαλαρώσετε τους μύες και τα νεύρα και να απολαύστε έναν βαθύ, ξεκούραστο ύπνο πηγή:naturalsoul.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: