Πώς και γιατί να κάνω κομποστοποίηση ;
9 April 2021
Η ΔΕΗ αναλαμβάνει την ανακατασκευή τριών σχολείων
9 April 2021

Ισχυρός παγετός στα ορεινά: Με -7,3C ξύπνησε το Περτούλι – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Στους -7,3 βαθμούς Κελσίου κατρακύλησε το θερμόμετρο στο Περτούλι Τρικάλων το πρωί της Παρασκευής, το οποίο για άλλη μια φορά συγκαταλέγεται σε περιοχές της Ελλάδας με την πιο χαμηλή θερμοκρασία.

Η μικρή σε διάρκεια κακοκαιρία του διημέρου Πέμπτης – Παρασκευής 8 και 9 Απριλίου, μπορεί να μην έχει έντονα φαινόμενα, ωστόσο έριξε αρκετά την θερμοκρασία στα πεδινά και ακόμη περισσότερο στα ορεινά, έτσι ώστε κατά την χθεσινή ημέρα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις τόσο στην περιοχή των Τρικάλων όσο και γενικότερα στην Θεσσαλία.

Η παγωνιά και οι θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο ήταν το χαρακτηριστικό του πρωινού της Παρασκευής, αφού έστω και οριακά το θερμόμετρο στην πόλη των Τρικάλων δεν ξεπέρασε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από σήμερα ο καιρός σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται, καθώς απομακρύνονται από την χώρα οι ψυχρές αέριες μάζες που προκάλεσαν την έντονη αλλαγή του καιρού.

Οι επόμενες ημέρες μέχρι τα μισά της επόμενης εβδομάδας, αναμένονται με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που θα φτάσει μέχρι και 24 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, και το πρωινό του Σαββάτου 10 Απριλίου θα είναι αρκετά κρύο, αφού το θερμόμετρο τις πρώτες πρωινές ώρες θα δείχνει πολύ χαμηλές τιμές γύρω στους μηδέν βαθμούς.

Από την Κυριακή 11 Απριλίου προβλέπεται η σταδιακή άνοδος των ελάχιστων τιμών, που σε συνδυασμό με τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα ανεβάσουν αισθητά την θερμοκρασία και θα φέρουν και πάλι την όμορφη Άνοιξη στο προσκήνιο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: