Κορονοϊός : 8 κρούσματα στη Θεσσαλία
26 August 2020
Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 293 νέα κρούσματα – 103 στην Αττική – Πέντε θάνατοι
26 August 2020

Ιός Δυτικού Νείλου:Τέταρτος θάνατος στις Σέρρες – Ανησυχία στους κατοίκους

Εντείνεται η ανησυχία στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μετά τον τέταρτο θάνατο αυτό το καλοκαίρι από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος προκαλείται από το τσίμπημα κουνουπιού.

Κατέληξε 93χρονος, ο οποίος διέμενε στο γηροκομείο Σιδηροκάστρου και έπασχε από διάφορα νοσήματα.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, και τα τέσσερα θύματα ήταν ηλικίας πάνω από 80 ετών, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα χωριά κοντά στη λίμνη Κερκίνη.

Να σημειωθεί ότι οι Σέρρες είναι μία περιοχή που έχει πολλά κουνούπια, λόγω του μεγάλου κάμπου και των πολλών υδάτων (λίμνη Κερκίνη, ποταμός Στρυμόνας κτλ.), ωστόσο, η υγειονομική εικόνα αναφορικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου ήταν πολύ καλύτερη τα προηγούμενα χρόνια. Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, φέτος τα κρούσματα στην περιοχή είναι αρκετά.

Πρόβλημα τα εγκαταλελειμμένα σπίτια 

Κατά τον κ. Σπυρόπουλο, οι ψεκασμοί στα χωράφια, που εκτελεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έγιναν εμπρόθεσμα, ωστόσο, το πρόβλημα δημιουργείται από τα πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια που υπάρχουν στα χωριά. Σε αυτά, επειδή πρόκειται για ιδιωτικές περιουσίες, κανένας φορέας της Πολιτείας δεν μπορεί να μπει χωρίς άδεια και να ψεκάσει.

«Είναι μεγάλος ο αριθμός των σπιτιών στα χωριά, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Στις αυλές αυτών έχουν αναπτυχθεί πολλά χόρτα, υπάρχουν στάσιμα νερά και δημιουργούνται έλη. Όλα αυτά ευνοούν τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού κουνουπιών. Σε αυτά δεν μπορούμε να μπούμε και να ψεκάσουμε, διότι είναι ιδιωτικές περιουσίες και πρέπει να βρούμε μια λύση. Επίσης, πολλά κουνούπια συγκεντρώνουν και οι πολλοί ανοιχτοί υπόνομοι σε διάφορα χωριά. Και εγώ ανησυχώ και αντιλαμβάνομαι την ανησυχία των πολιτών. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τα μέτρα ατομικής προστασίας και βέβαια πρέπει να προσέχουμε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες», σημειώνει ο κ. Σπυρόπουλος.

Πηγή : larissanet.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: