Σαμοθράκη: Οι Τούρκοι την επιλέγουν φέτος για διακοπές
28 June 2023
Καρδίτσα: Συλλήψεις για τις κλοπές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ -Κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε 172 περιπτώσεις
28 June 2023

Κίνα: Κεφάλι ποντικού εντοπίστηκε σε συσκευασία τροφίμων για δεύτερη φορά σε έναν μήνα

Ανησυχίες για την ασφάλεια τροφίμων εγείρονται στην Κίνα, έπειτα από τον εντοπισμό –για δεύτερη φορά σε έναν μήνα- ενός κεφαλιού ποντικού σε συσκευασία γεύματος σε καφετέρια της χώρας.

Το κεφάλι του τρωκτικού βρέθηκε μέσα σε συσκευασία γεύματος στην καφετέρια του νοσοκομείου παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής της κομητείας Σιουσάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανακοίνωση της υπηρεσίας ρύθμισης της αγοράς της κομητείας.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο τομέας τροφοδοσίας της καφετέριάς του έχει ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη και ότι δεν έχει συναντήσει στο παρελθόν τέτοιο ζήτημα.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που ένα κεφάλι ποντικού βρίσκεται μέσα σε πιάτο: την 1η Ιουνίου, ένας φοιτητής στο Βιομηχανικό Πολυτεχνικό Κολλέγιο της Τζιανσί, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Ναντσάν, είχε δημοσιεύσει βίντεο που έδειχνε «ένα αντικείμενο με δόντια, μάτια και μύτη» μέσα στο πιάτο του με ρύζι στην καφετέρια του κολλεγίου, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων έπειτα από τα δύο περιστατικά.

Αν και η ασφάλεια τροφίμων στην Κίνα έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, οι επιθεωρήσεις των ρυθμιστικών αρχών της αγοράς εντόπισαν τον περασμένο χρόνο συχνότερα προβλήματα ανάμεσα σε αγροτικά προϊόντα και στη βιομηχανία τροφοδοσίας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2022, η Κρατική Διοίκηση για την Ρύθμιση της Αγοράς ανέφερε ότι 518.600 υποθέσεις με παραβιάσεις ασφάλειας των τροφίμων ερευνήθηκαν και διεκπεραιώθηκαν σε εθνικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: