ΟΑΣΘ: Πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη
7 March 2023
Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για ρύπανση από καύση τμημάτων αυτοκινήτων
7 March 2023

Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων του ΕΦΚΑ Καρδίτσας στην 24ωρη απεργία (+Βίντεο)

Σχεδόν καθολική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων του ΕΦΚΑ Καρδίτσας στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που  προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΦΚΑ.

Οι εργαζόμενοι του τοπικού καταστήματος βρίσκονται από το πρωί στην είσοδο του κτιρίου προσπαθώντας να αναδείξουν τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι αλλά και ο φορέας τους.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο KarditsaLive.Net Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ Καρδίτσας κ. Χρ. Ορφανιώτης οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην γενικότερη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης που επιχειρείται στο φορέα «Δεν θέλουμε να γίνει ένας άλλος ΟΣΕ ο ΕΦΚΑ και να πάρουμε τη σκυτάλη. Θέλουμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς μας που έχουν καθηλωθεί, θέλουμε η διαχείριση των ακινήτων του ΕΦΚΑ να τα διαχειρίζεται ο φορέας και όχι ιδιώτες και θέλουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για τους εργαζόμενους και για τους συναλλασσόμενους πολίτες»

«Όση αντίδραση και θυμό μπορεί να έχουν οι πολίτες για τις υπηρεσίες που παρέχει ο ΕΦΚΑ , άλλη τόση έχουμε κι εμείς. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, τα μέσα που διαθέτουμε δεν επαρκούν, υπάρχουν χώροι χωρίς κλιματισμό, χωρίς θέρμανση, συνάδελφοι που υποφέρουν, συνάδελφοι που έχουν αυτοκτονήσει εξαιτίας των καταστάσεων αυτών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.» τόνισε χαρακτηριστικά η Ταμίας του Συλλόγου κ. Στ. Σακιώτη ζητώντας τη στήριξη του κόσμου στην κινητοποίηση που γίνεται για θέματα που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και όλους τους ασφαλισμένους.

Την πλήρη στήριξη των συνταξιούχων στον αγώνα των εργαζομένων του ΕΦΚΑ εξέφρασε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Ελ. Καρυά, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει η αντίδραση στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ασφάλισης να είναι καθολική «Προσπαθούν να στρέψουν τον εργαζόμενο ενάντια στον συναλλασσόμενο και το αντίστροφο. Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά και να αγωνιστούμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ κ, Μιχ. Μπολογεώργο η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση σε επίπεδο Θεσσαλίας έφτασε το 95%

Τα αιτήματα της κινητοποίησης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ τα κύρια αιτήματα της κινητοποίησης περιλαμβάνουν:

-Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά.

-Άμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό–επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

-Να μην μεταβληθεί ο ΕΦΚΑ σε οργανισμό εξαίρεσης από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, με στελέχωση των θέσεων ευθύνης Γενικών και Διευθυντών από μάνατζερ και «golden boys» με ειδικό -προκλητικό μισθολόγιο και πλήρως αναξιοκρατικές διαδικασίες.

-Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα και τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του και όχι από μια Ανώνυμη Εταιρία.

-Κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.

-Όχι στα πάσης φύσεως προεκλογικά ψίχουλα και φιλοδωρήματα. Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με βάση τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

-Καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%86%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-24%CF%89%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: