Δευτέρα (7/11): 67 θετικά rapid tests στην Καρδίτσα, 5 στον Παλαμά και 4 στους Σοφάδες
8 November 2022
Α. Τσίπρας: Η αυριανή απεργία δείχνει ότι η κοινωνία έχει σφυγμό
8 November 2022

Καλέσματα σωματείων, φορέων και κομμάτων για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης (9/11)



Αναλυτικά τα καλέσματα:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων από τα μονοπώλια της ενέργειας, η ακρίβεια που δεν έχει ταβάνι, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις τρύπιες επιδοτήσεις της κυβέρνησης ή από μια άλλου είδους «προσαρμογή» που θα συνεχίζει να ματώνει τους εργαζόμενους. Όσο θα υπάρχουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα ακούγονται όλο και πιο συχνά κυβερνητικές κραυγές «πλήρωνε για να μην πεθάνεις». Όσο θα ενισχύονται και θα φοροαπαλλάσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόσο θα γεμίζουν τα άδεια πορτοφόλια του λαού με νέες υποσχέσεις για επενδύσεις, ομαλότητα και ανάπτυξη.

Απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, την τραγική κατάσταση στην υγεία, την παιδεία, η οργάνωση πάλης συλλογικά το πώς θα περάσουμε στην αντεπίθεση! Γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς των 400 και 500 ευρώ που δεν φτάνουν να καλύψουμε ούτε βασικές μας ανάγκες.

Γιατί δεν μπορούμε να εργαζόμαστε με 4ώρες και 6ώρες συμβάσεις εργασίας, με ωράρια σπαστά, από πόστο σε πόστο και σε εξοντωτικούς ρυθμούς. Με χρονοδιαγράμματα και στόχους ανέφικτους, με προγράμματα και ωράρια που αλλάζουν συνεχώς ακόμα και κατά την διάρκεια της εργασίας μας.

Το ρεπό, η Κυριακή Αργία, το 8ώρο ουσιαστικά ισοπεδώνονται.

Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Δυο μήνες μετά την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και τις μεγαλοστομίες τις κυβέρνησης περί “επανάστασης στην αγορά εργασίας”, “εγγύησης και σεβασμού του ωραρίου και των υπερωριών” και άλλα τέτοια, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι μέσα στους χώρους ισχύει ο άγραφος νομός της εργοδοσίας και βασιλεύει η εργοδοτική ασυδοσία.

Ότι η επίθεση στα δικαιώματα μας έχει ενταθεί, η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο. Ότι όλα αυτά τροφοδοτούνται και ενισχύονται από τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους που έχουν την υπογραφή όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων. Νόμων που έχουν τσακίσει το 8ώρο, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, την Κυριακάτικη Αργία, που απογειώνουν την διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Την ίδια στιγμή οι μεγαλέμποροι έχουν σκάσει από τα κέρδη. Τα νούμερα που διαβάζουμε σε πλήθος δημοσιευμάτων ζαλίζουν άλλα και μας εξοργίζουν:

• Όμιλος Σκλαβενίτης: 3,98 δις ευρώ τζίρος το 2021, επενδύσεις σε νέα καταστήματα, σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, εξοικονόμησης ενέργειας, υποδομών κ.α.

• Κωτσόβολος: 654 εκ. ευρώ τζίρος έως τον Απρίλιο του 2021, επενδύσεις ύψους 13.2 εκ, με πλάνο οι επενδύσεις να φτάσουν την επόμενη διετία σε 26 εκ.

• Μασούτης: ετήσιος τζίρος άνω των 1,1 δις

• Market In: τζίρος 370εκ. ευρώ, σχέδιο εξαγοράς μικρότερων αλυσίδων.

Φαίνεται και στην περιοχή μας που μεγάλα καταστήματα από αλυσίδες στο εμπόριο , ανοίγουν ή σχεδιάζουν να ανοίξουν , ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά , επιδιώκοντας παράλληλα στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με συμβάσεις που προωθούν τις ελαστικές μορφές εργασίας ,εντείνουν την εκμετάλλευση και προωθούν την εργασιακή ζούγκλα.

Είναι ένα μικρό δείγμα που επιβεβαιώνει ότι αυτοί θησαυρίζουν χωρίς να κουνήσουν το μικρό τους δαχτυλάκι και εμείς γονατίζουμε από την ένταση της εκμετάλλευσης και αγκομαχάμε για να τα φέρουμε βόλτα. Φαίνεται τελικά ποιος κερδίζει και ποιος πληρώνει τα σπασμένα , ενώ όλες οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους τα ράφια των s/m είναι γεμάτα προϊόντα που το εισόδημα μας δεν μπορεί να καλύψει.

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά! Η οργή και η αγανάκτηση που δικαιολογημένα νιώθουμε για όσα ζούμε να γίνει αγώνας διεκδίκησης όλων όσων σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να εργαζόμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης και όχι σαν σύγχρονοι δούλοι. ‘Όλων όσων μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας τους και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Μπορούμε με όπλο το σωματείο μας, τους αγώνες μας, την αλληλεγγύη μας, να κάνουμε εμείς δύσκολο τον χειμώνα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Να απορρίψουμε πρώην και νυν επίδοξους σωτήρες που μας πιπιλίζουν το μυαλό για λύσεις με εμάς στην απ’ έξω, που μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με ψίχουλα και με κυνισμό μας λένε ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει.

Για αυτό όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν χίλιους λόγους να κάνουν το βήμα και να απεργήσουν , όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι με τη μικρομεσαία αγροτιά , τους ελεύθερους επαγγελματίες , άνεργους ,νεολαία και γυναίκες να βάλουμε τις ανάγκες μας μπροστά.

Την Τετάρτη στις 9 Νοέμβρη βάζουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά! Στις 9 Νοέμβρη έχουμε ΑΠΕΡΓΙΑ!

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH

Δεν θέλουμε κουπόνια για το ρεύμα και για φαΐ

Σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 π.μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συνάδελφοι, δεν θα αφήσουμε να γίνει η ζωή μας καύσιμη ύλη για τα κέρδη των επιχειρηματιών της Ενέργειας, των καυσίμων, για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ. Δεν ανεχόμαστε η ζωή μας να μετριέται με κουπόνια και «pass». Να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με εξαγγελίες και ανεπαρκή μέτρα και ταυτόχρονα να μας προετοιμάζουν για «βαρυχειμωνιά», προειδοποιώντας ότι και τα ψίχουλα που μοιράζουν θα κοπούν.

Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει βαρυχειμωνιά από πρώτο χέρι. Περάσαμε μέσα από μια δεκαετία μεγάλης ανεργίας, με μεροκάματα-φιλοδωρήματα, χωρίς ασφάλιση, με τις τράπεζες να μας κυνηγάνε και να μας απειλούν με πλειστηριασμούς. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η βαρυχειμωνιά είναι μόνο για εμάς τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας, για τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, για τη νεολαία. Για τους επιχειρηματίες, τους εργολάβους, τους παρόχους της ενέργειας, τους τραπεζίτες, δεν υπάρχει βαρυχειμωνιά παρά μονάχα κέρδη.

Τη λύση στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα μπορεί να τη δώσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων, του λαού, που βλέπει τη ζωή του να βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο.

Συνάδελφοι, έχουμε μεγάλη πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσουμε για να δυναμώσει ο αγώνας, για να ξεπεράσουμε τη βαρυχειμωνιά της αντεργατικής πολιτικής. Γιατί γνωρίζουμε, ότι όσο κι αν ισχυρίζονται οι δυνάμεις του κεφαλαίου ότι η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, τη θέρμανση, είναι πρόβλημα εισαγόμενο η πραγματικότητα δείχνει ότι τα προβλήματα δυναμώνουν διαχρονικά και οξύνονται όταν δυναμώνει η φαγωμάρα για τα κέρδη μεταξύ των μονοπωλίων και των καπιταλιστών. Γιατί ξέρουμε, ότι από την ακρίβεια, την εκμετάλλευση της δουλειάς μας, τροφοδοτούνται τα κέρδη τους και οι μπίζνες τους.

Ο μόνος δρόμος, που μπορεί να δώσει αποτελέσματα θετικά για τη ζωή μας, είναι ο αγώνας κάτω από τη σημαία των αναγκών και των διεκδικήσεών μας. Με αυτόν τον αγώνα πετύχαμε την υπογραφή ΣΣΕ με μεγάλες αυξήσεις στα κατώτερα μεροκάματα. Με τον αγώνα μας μέσα στους χώρους δουλειάς πετυχαίνουμε να μπλοκάρουμε την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία. Με τον αγώνα μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όλους τους κλάδους, θα πετύχουμε και τώρα όσα έχουμε ανάγκη.

Η Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι η αφετηρία για να τρομοκρατήσουμε με τον αγώνα μας όλους αυτούς που για δεκαετίες τσακίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας. Η απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση, οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα μπορούν και χρειάζεται να γίνουν το βήμα για την κλιμάκωση της πάλης.

Ο εργατόκοσμος, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να δείξουν με τη συμμετοχή τους ότι κανένας «σωτήρας», κανένας «μεσσίας» δεν μπορεί να τους ξεγελάσει, να τους «πιάσει στον ύπνο», για να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά των συμφερόντων των λίγων.

Με τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα μας θα επιβάλλουμε τις λύσεις που έχει ανάγκη η ζωή μας.

Δεν μένουμε θεατές των εξελίξεων.

Γινόμαστε πρωταγωνιστές για να κερδίσουμε το σήμερα και το αύριο που έχουμε ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 12.00μμ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ)

Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία στις 12.00 το μεσημέρι.

Όχι στην απογοήτευση

Όχι στην αναμονή για καλύτερες μέρες

Καμιά ανοχή στη φτώχεια και στην εξαθλίωση

Δεν δεχόμαστε άλλο την κοροϊδία τη στιγμή που αδειάζουν την τσέπη μας και μας λένε να επιλέξουμε πού θα χρησιμοποιήσουμε τη σύνταξή μας. Στην ενέργεια ή στη σίτισή μας;

Οι ανάγκες μας δε χωράνε στην πολιτική τους, που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις, που τις πληρώσαμε με το μόχθο μας.

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας που ρίχνει τους ασθενείς στο λάκκο των λεόντων για τα κέρδη των μεγάλων κλινικαρχών.

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, γυναίκες, αγρότες αγωνιζόμαστε μέσα σε δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά από 13 χρόνια κρίσης.

Κατάργηση τώρα των αντισυνταξιουχικών, αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων Κατρούγκαλου, Βρούτση, Χατζηδάκη.

ΤΑ ΔΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022-24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας ώρα 12.00πμ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, θα ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όπως και στον Ιδιωτικό Τομέα, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις εδώ και τώρα, όπως επίσης να βάλει τέλος στην φρενήρη κούρσα των τιμών και την ακρίβεια. «Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με Vouchers και Pass», είναι το κεντρικό σύνθημα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο γενικότερα, δώδεκα (12) χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στο μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι αυτά είναι λίγα μόνο από τα μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που μας στέρησαν την αξιοπρέπεια και μία ζωή με όνειρα.

Η κυβέρνηση δε της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), τρία (3) χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1-1-2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Και το ψέμα αυτό το καλλιεργεί την ώρα που ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 11%, φέρνοντας περαιτέρω ακρίβεια που εξανεμίζει ότι από το εισόδημα μας έχει απομείνει.

Στοχοποιεί ταυτόχρονα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που τα τρία (3) τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, και απαξιώνει μεθοδικά ολόκληρους κλάδους, όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος, η εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων και η είσοδος των ιδιωτών στο Δημόσιο Τομέα από το… παράθυρο, με σκοπό το εύκολο και μεγάλο κέρδος σε βάρος του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών και εν τέλει, σε βάρος των πολιτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Ν.4808/2021 ή αλλιώς «Νόμου Χατζηδάκη» όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Η σημερινή κυβέρνηση έχει στόχο να περιορίσει και να φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων και να καταργήσει θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία.

Η Γενική Πανελλαδική Απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα και στον Ιδιωτικό Τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα, με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας και την σύνταξη μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.

• Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης από 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, όπως έγινε και στον Ιδιωτικό Τομέα.

• Ξεπάγωμα μισθολογικά της διετίας 2016-2017.

• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

• Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

• Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία περικοπή του.

• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των Νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στους Ο.Τ.Α. και στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

• Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων. Κατάργηση κάθε σχετικής διάταξης για την ίδρυση και λειτουργία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ» στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας ώρα 12.00πμ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ


Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία

ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΈΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ,
ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΑ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ,
11:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ALPHA BANK)

Το κράτος με τη βοήθεια των κυβερνητικά ελεγχόμενων ΜΜΕ προσπαθεί διαρκώς να παρουσιάσει, αρχικά, την πανδημία COVID 19, και στη συνέχεια τον πόλεμο στην Ουκρανία ως τις βασικές αιτίες για την ενεργειακή φτώχεια, τα πολλαπλά κύματα ακριβείας σε βασικά αγαθά και τον εργασιακό μεσαίωνα. Παρατηρείται μια συνεχόμενη αύξηση των τιμών σε τρόφιμα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης, απογείωση των τιμών σε καύσιμα, όπως το πετρέλαιο, η βενζίνη και το φυσικό αέριο και, σχεδόν, διπλασιασμός στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πολιτική και οικονομική ελίτ, προκειμένου να πετύχουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους, οδηγούν την κοινωνική βάση σε πρωτοφανή επίπεδα φτωχοποίησης.
Την ίδια στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων, ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη έρχεται να επεκτείνει τα ποσοστά ανεργίας, να δυσχεράνει τις εργασιακές συνθήκες με την αύξηση του χρόνου εργασίας και να τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών, σπέρνοντας τρομοκρατία στους εργαζόμενους και βυθίζοντάς τους στην εργασιακή επισφάλεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ποινικοποίησης των απεργιών είναι η επίθεση του κράτους στον δίκαιο αγώνα των απεργών στη Μαλαματίνα που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και διεκδικούν να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά και των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, η ταχεία ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας, των περιβαλλοντικών πόρων, του φυσικού τοπίου αλλά και διάφορων κοινωνικών υπηρεσιών, που έχει στόχο τον επιπλέον πλουτισμό του κεφαλαίου, συντελεί στην καταλήστευση της κοινωνικής βάσης και οδηγεί τον λαό σε πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαθλίωσης.

Για τον λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ο ανυποχώρητος αγώνας είναι ο μοναδικός δρόμος για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους. Μπροστά σε αυτή την ιδιαίτερα ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται και βλέποντας ότι το άμεσο μέλλον μας επιφυλάσσει ακόμη πιο βαθιά φτώχεια, ανεργία και εργασιακή επισφάλεια, ο αγώνας ενάντια στο κυρίαρχο εκμεταλλευτικό σύστημα λαμβάνει σήμερα διαστάσεις ενός αγώνα επιβίωσης, ζωής ή θανάτου. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν δίκτυα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στις γειτονιές και τις πόλεις που θα μπλοκάρουν έμπρακτα την απόπειρα εξαθλίωσης και λεηλασίας μας. Eίναι αναγκαίος ο συντονισμός των αγώνων και ο ξεσηκωμός των εργαζομένων.

Απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος , η ελπίδα βρίσκεται στον ταξικό και διεθνιστικό αγώνα των εργαζομένων και όλου του λαού, για την ειρήνη και την ελευθερία, για την ήττα του πολέμου του κεφαλαίου, για την κοινωνική απελευθέρωση και την εργατική χειραφέτηση.

Η διαφοροποίηση από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα και όχι χωροταξικό ή οτιδήποτε άλλο. Δεν περιμένουμε τίποτα από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ των εκατομμύριων, των «προγραμμάτων κατάρτισης», του εργοδοτικού, εταιρικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ούτε όμως από την ηγεσία του ΠΑΜΕ που υπονομεύει τις δυνατότητες για την κλιμάκωση και τη δυναμική των απεργιακών κινητοποιήσεων. Το εργατικό κίνημα πρέπει να επιδιώκει με τους αγώνες την όξυνση της κοινωνικής και ταξικής σύγκρουσης και όχι οι αγώνες να λειτουργούν μόνο ως διαμαρτυρία και αποκάλυψη. Το εργατικό κίνημα , σε σύγκρουση με το κράτος και το κεφάλαιο θα αντιπαρατίθεται με αποφασιστικότητα.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ.

• Κάτω ο αντεργατικός Νόμος Χατζηδάκη, απειθαρχία στην εφαρμογή του!

• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό!

• Μείωση του χρόνου εργασίας!

• Ρεύμα, θέρμανση, υγεία και καύσιμα δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό και όχι στις κερδοσκοπικές εταιρείες. Μπλόκο στην αχαλίνωτη κερδοσκοπία των μεγαλεμπόρων, και των εταιρειών, στην «απελευθέρωση» των αγορών που φέρνουν αβάσταχτη ακρίβεια και φτώχεια!

• Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καμιά εμπλοκή! Όχι στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – Ρωσίας στην περιοχή!

•Να σταματήσει η καταστολή των αγώνων και των απεργιών. Να παύσουν οι διώξεις, και οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟ


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη Δευτεροβάθμια Υγεία ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

Να μην κατατεθεί στη βουλή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 12μ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας οξυμμένα υπαρκτά προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, κάνει ένα «ποιοτικό» βήμα σε αρνητικότερη κατεύθυνση με ενίσχυση της εμπορευματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων σε βάρος τόσο των ασθενών όσο και των υγειονομικών.

Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατ’ επιταγή των μεγαλοπειχειρηματιών στην υγεία, στο φάρμακο και στην ασφάλιση: απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Στόχος η ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση του «κόστους» λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων για να μπορούν να ανταποκριθούν στις μειωμένες κρατικές δαπάνες και η αύξηση των εσόδων τους από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς πελάτες για να είναι «βιώσιμα».

Στον πυρήνα του νομοσχεδίου βρίσκεται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και η δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι προκηρύσσονται θέσεις και οι γιατροί δεν τις επιλέγουν για αυτό και προτείνει ως λύση στις «άγονες και προβληματικές» περιοχές την προκήρυξη θέσεων μερικής απασχόλησης. Δεν απαντάει φυσικά στο ερώτημα γιατί δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για αυτές τις θέσεις, γιατί το ΕΣΥ αποτελεί την τελευταία επιλογή ενός γιατρού; Ευθύνονται ή όχι οι άθλιες εργασιακές συνθήκες, η εντατικοποίηση, οι καθηλωμένοι μισθοί, που επικρατούν με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων; Αυτά είναι τα πραγματικά «αντικίνητρα» και οι λόγοι που γιατροί που διορίζονται οδηγούνται σε παραίτηση.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ουσιαστικής βελτίωσης της κατάστασης (ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ώστε να εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες κ.λπ.) εναποθέτει τη λύση στους ιδιώτες γιατρούς για την κάλυψη κάποιων κενών, κάποιες ώρες τη μέρα, κάποιες μέρες την εβδομάδα. Part time γιατροί για part time κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

Τελικά η κάλυψη των κενών ανατίθεται στους ιδιώτες γιατρούς, αν και εφόσον το επιλέξουν με κριτήριο την ενίσχυση του εισοδήματός τους; Αν δεν το επιλέξουν, όπως άλλωστε έγινε την περίοδο της πανδημίας, που η κυβέρνηση αναγκάστηκε τελικά να τους επιστρατεύσει, τι θα συμβεί; Ακόμα κι εάν κάποιος ιδιώτης προσληφθεί με μερική απασχόληση, πώς εξασφαλίζεται η παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας περίθαλψης (διάγνωση, νοσηλεία, θεραπεία) στον πληθυσμό με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό, άλλες αναγκαίες ειδικότητες για την ολοκληρωμένη, ολόπλευρη αντιμετώπιση των ασθενών; Πώς εξασφαλίζεται η λειτουργία της επιστημονικής ομάδας, ειδικά στις σημερινές συνθήκες που η αλματώδης ανάπτυξη της ιατρικής και η συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή νέας γνώσης, είναι καθοριστικός παράγοντας για τη μείωση των ιατρικών λαθών, της νοσηρότητας και της θνητότητας; Πως επιτυγχάνεται η συνέχεια στην παρακολούθηση των ασθενών με γιατρούς «επισκέπτες» και το νου τους και στο ιδιωτικό τους ιατρείο;

Η “ολοήμερη” λειτουργία του Δημόσιου Νοσοκομείου σημαίνει συμμετοχή των γιατρών στα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων που πληρώνονται από τους ασθενείς. Όσοι από αυτούς έχουν την οικονομική δυνατότητα, οδηγούνται στα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία του ΕΣΥ, στο ιδιωτικό πάρεργο και στα μεγαθήρια του ιδιωτικού τομέα λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, των πολύμηνων μακροχρόνιων αναμονών για ένα ραντεβού, μία απεικονιστική εξέταση, ένα χειρουργείο. Πρόκειται για επίσημο και “νόμιμο” πλιάτσικο στους ασθενείς. Πρόκειται για επίσημη πλέον προτροπή στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας να ενισχύσουν το εισόδημα τους από το υστέρημα των ασθενών.

Η πρόσβαση των ασθενών σε αναγκαίες υπηρεσίες υγείας θα εξαρτάται από τη δυνατότητα τους να τις πληρώσουν. Ειδικά σήμερα που το λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται εξαιτίας των αυξήσεων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στα καύσιμα αυτό θα οδηγήσει στον αποκλεισμό του λαού ακόμα και από στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.

Ακόμα, όμως, και για τους γιατρούς αυτό σημαίνει σωματική και ψυχική εξόντωση για να «ενισχύσουν» το εισόδημά τους. Πώς μπορεί ένας γιατρός να δουλεύει καθημερινά στα τμήματα και τις κλινικές, να κάνει πρωινά τακτικά ιατρεία, απογευματινά, να εφημερεύει και ταυτόχρονα να δουλεύει εκτός νοσοκομείου στον ιδιωτικό τομέα; Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι κάποιοι γιατροί είναι «προικισμένοι με υπερφυσικές ικανότητες» και μπορούν να ξεπεράσουν τις φυσικές αντοχές του ανθρώπινου οργανισμού, οι συνέπειες στην υγεία και την ασφάλεια των ασθενών εξαιτίας της εντατικοποίησης θα είναι ανυπολόγιστες .

Είναι ψέμα ότι οι παραπάνω ρυθμίσεις στοχεύουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Απεναντίας βάζουν ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει. Ασθενείς πελάτες, Υγεία – εμπόρευμα, ΕΣΥ προθάλαμος ιδιωτικών ιατρείων. Οι γιατροί του ΕΣΥ έξω, τραβώντας τους ασθενείς μαζί και οι ιδιώτες μέσα, προς άγρα πελατείας, για τα ιατρεία τους.

Οι γιατροί του ΕΣΥ απορρίπτουμε το νομοσχέδιο που ανατρέπει κατακτήσεις δεκαετιών και βάζει ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν υγεία και τα δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών. Είναι απαίτηση μας να μην κατατεθεί στη Βουλή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΑΖΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΗΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα να συμμετέχουν μαζικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης Νοεμβρίου 2022 που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με κυρίαρχο αίτημα: «Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 3 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ μέχρι 20.000€ θα πάρουν αύξηση από 1,83€ τον μήνα μέχρι 14,66€!!!

Επίσης τα τρία τελευταία χρόνια, (η κυβέρνηση) εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Με τον Νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, κατάργησε έναν εμβληματικό νόμο τον Ν. 1264/82, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Ν.4808/21 όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβρη του ΄21 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια, για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα, από τη μεταπολίτευση και μετά. Την ίδια στιγμή, εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Πρόεδροι δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικά στελέχη σύρονται στα δικαστήρια, προκειμένου να καμφθεί κάθε είδους αντίδραση στην πολιτική τους. Τις συγκεντρώσεις, δε, των εργαζομένων τις αντιμετωπίζει με ΜΑΤ και χημικά.

Γι’ αυτό η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν.1264/82 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης Νοεμβρίου, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11%είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού

•Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα

•Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

•Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

•Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού

•Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του

•Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού

•Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση

•Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

•Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Σας καλούμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ στην ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΤΡΑΣ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑμεΑ 

Το Σωματείο μας με αφορμή την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στον αγώνα όλων των συνδικάτων και των εργαζομένων και συμμετέχουμε στον αγώνα αυτό για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και εμείς τα ΑμεΑ. Τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, πληθωρισμός, αναδουλειά, μειωμένοι τζίροι και μισθοί που δεν επαρκούν να καλύψουν τις καθημερινές υποχρεώσεις και τα έξοδα που γιγαντώνονται. Η ακρίβεια τσακίζει. Με σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους», πρέπει να πορευτούμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά και όχι μόνο. Πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια που μία βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μία κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας, τα σχέδιά μας, τις ζωές μας, η οποία δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Απαιτούμε :

-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

-Απασχόληση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας

-Αύξηση Μισθών

-Επαναφορά των περικοπών στις συντάξεις

-Αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη

-Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

-Καθολική Κοινωνική Προστασία

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ…

Το Δ.Σ. του Σωματείου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚΛΙΖΑΣ “ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ”

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ

Κάλεσμα για να ενώσουμε τη φωνή της αγωνιστικής μας διεκδίκησης μαζί με τα εργατικά σωματεία, με τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, με τους αγροτικούς συλλόγους στην  απεργιακή συγκέντρωση της 9ης Νοέμβρη, απευθύνουν ο Σύλλογος και οι Ομάδες Γυναικών Καλλιθήρου «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και Ταμασίου μέλη της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Απευθυνόμαστε  σε σένα που:

  • Βιώνεις το άγχος πώς θα τα βγάλεις πέρα μ’ ένα μισθό ή ένα εισόδημα που δε φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες τις δικές σου και των παιδιώ σου, ενώ σε κυνηγάει το τσουνάμι της ακρίβειας και δεν ξέρεις τι να πρωτοπληρώσεις, το ρεύμα, το ενοίκιο, το δάνειο, το σούπερ μάρκετ ή τις δραστηριότητες των παιδιών,
  • Εργάζεσαι με εξαντλητικά και ακανόνιστα ωράρια που σε εξουθενώνουν και εξαφανίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου,
  • Είτε είσαι μισθωτή είτε με μπλοκάκι, αντιμετωπίζεις την εργοδοτική βία και τρομοκρατία δουλεύοντας χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού,
  • Χρυσοπληρώνεις τα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας για τους γιατρούς, τις εξετάσεις, τον προγεννητικό έλεγχο, τον τοκετό, την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή τον παιδίατρο για το παιδί σου,
  • Είσαι φορτωμένη με την αγωνία για τη μόρφωση των παιδιών σου, αφού αποτελεί ατομική σου υπόθεση,
  • Βγάζουν το σπίτι σου ή το μαγαζί σου στο σφυρί,
  • Κατακλύζεσαι καθημερινά από τα φαινόμενα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που σε γεμίζουν οργή αλλά και ανασφάλεια,
  • Είσαι γεμάτη ανησυχία για τις εξελίξεις που αφορούν στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Σε καλούμε να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε συλλογική, οργανωμένη, διεκδικητική δράση, αποκρούοντας κάθε προσπάθεια ανοχής και συμβιβασμού, κάθε προσπάθεια να αποδεχθούμε να θυσιάσουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα από το μόχθο μας.

Πυκνώνουμε το ποτάμι της συλλογικής πάλης για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζουν τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα δικαιώματα μας ενώ την ίδια στιγμή μπουκώνουν με κέρδη τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους κλινικάρχες, τους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας.

Δε συμβιβαζόμαστε με τα επιδόματα που εξανεμίζονται σε χρόνο-ρεκόρ. Δε δεχόμαστε να ζουν οι οικογένειές μας στο σκοτάδι και στο κρύο για να προχωρήσουν οι πράσινες μπίζνες των επιχειρηματικών κολοσσών.

Δεν πέφτουμε στην παγίδα της “ατομικής ευθύνης” γιατί είναι ο φερετζές για μόνιμους «”κόφτες” σε βάρος μας. Απορρίπτουμε τη βάρβαρη λογική της “προσαρμοστικότητας”.

Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.

Δεν “τσιμπάμε” στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές περί “προόδου και συντήρησης”, που κρύβουν ότι όλα τα κυβερνητικά κόμματα που κινούνται στις ράγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λογαριάζουν τις ανάγκες μας ως “κόστος” για το κράτος και πεδίο για κερδοφόρες επενδύσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν υποτασσόμαστε στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που υπηρετούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα μας σε ”σφηκοφωλιά” των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδιασμών και σε στόχο αντιποίνων, εμπλέκοντας τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο.

Χτίζουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας δυναμώνοντας τον αγώνα για να διεκδικήσουμε ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας. Αναπτύσσουμε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με εργατικά σωματεία, με ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, με αγροτικούς συλλόγους, με φοιτητικούς συλλόγους και διεκδικούμε:

  • Σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, αυξήσεις στους μισθούς, με βάση το ύψος του πληθωρισμού.
  • Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας, ενίσχυση των νέων ζευγαριών, ειδικά της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια πριν τον τοκετό για τη χορήγηση επιδόματος και άδειας μητρότητας.
  • Δημόσια και δωρεάν μαιευτήρια και γυναικολογικές κλινικές με όλο το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, του τοκετού, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.
  • Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του λαού, με ευθύνη του κράτους. Κανένας φοιτητής και φοιτήτρια χωρίς στέγη.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.ά.) για να καλυφθεί των σύνολο των αναγκών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΣΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πανκαρδιτσιώτικη Πανεργατική Πανσυνταξιουχική
Απεργιακή –Αγωνιστική Κινητοποίηση
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 ώρα 12,00 το μεσημέρι

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Καρδίτσας δηλώνει την παρουσία του στην κινητοποίηση-συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12,00 το μεσημέρι.

Οι συνταξιούχοι δυναμικά, καθαρά και ανυποχώρητα δημοσιοποιούμε τα προβλήματά μας, δυστυχώς πολλά και μεγάλα, που μας οδηγούν όλο και περισσότερο στη φτωχοποίηση και σε εξαθλίωση.

Τα σκληρά μέτρα των μνημονίων εξακολουθούν να βασανίζουν την καθημερινότητά μας. Τα βάρβαρα και άδικα μέτρα των δανειστών και των Τροϊκανών παραμένουν ακέραια και στη μεταμνημονιακή εποχή. Η λεηλασία των συντάξεων μας συνεχίζεται.

Η ακρίβεια οδηγεί τον τιμάριθμο σε πρωτόγνωρα μεγέθη και μειώνει τις συντάξεις μας ακόμα περισσότερο .

Η τεράστια αύξηση των τιμών στα είδη βασικής ανάγκης, στο Ηλεκτρικό ρεύμακαι στα καύσιμα, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τη φτώχεια για τη μικρή και μεσαία οικογένεια.

Η όποια αύξηση στις συντάξεις που έταξε η κυβέρνηση από 1/1/2023 δεν αναπληρώνει τις τεράστιες απώλειες για 2022.
ΖΗΤΑΜΕ χωρίς καμία υποχώρηση:

-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ τωνσυντάξεών μας στο σύνολο του τιμαρίθμου για όλους τους συνταξιούχους.

-ΑΜΕΣΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ της προσωπικής διαφοράς.

-ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων σε όλους και όχι μόνο στους δικαστικά προσφυγόντες.

-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ της 13ης και 14ης σύνταξης.

-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ, εξομοίωση παλαιών και νέων στο 70/ της Α΄τριετίας και 50/ στους έχοντες και δεύτερη σύνταξη μετά την τριετία.

-ΜΤΠΥ: Το Ταμείο αυτό ανήκει αποκλειστικά στους μετόχους και στους μετόχους-μερισματούχους.

-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των παρανόμως παρακρατηθέντων για την ΕΑΣ για το 2017 και 2018.

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΤΕΚΑ και επιστροφή στο καθεστώς της Αλληλεγγύης των γενεών .

-ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ στα 12000 ευρώ.

-ΣΤΗΡΙΞΗ του ΕΣΥ οικονομικά και με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

0 Πρόεδρος

Ε. Νοτόπουλος

Η Γ. Γραμματέας

Π. Βασιλάκου


“άλλη ρΟ.Τ.Α.”

Ξεχειλίζει η οργή μας, με την κατάσταση που ζούμε ως λαός σαν συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας πολιτικής λιτότητας, ακρίβειας ανεργίας, μισοεργασίας, αυταρχισμού που έχουν ακολουθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με όλες τις αποχρώσεις, απαρέγκλιτα.

Οι ανατιμήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) αλλά και σε βασικά προϊόντα διατροφής και κοινωνικά αγαθά λεηλατούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, τα οποία μαζί με τους καθηλωμένους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, την ανεργία, βυθίζουν όλους/όλες σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Η προοπτική που μας καλούν να αποδεχτούμε είναι να έχουμε όλα τα παραπάνω με το δελτίο. Την παροχή ρεύματος εκ περιτροπής !!!!! «Να προσαρμοστούμε». Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να μας ξεγελάσει με κουπόνια ελεημοσύνης, που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη και με τα οποία απλώς επιδοτεί με δημόσιο χρήμα τους μεγαλοκαρχαρίες της ενέργειας, των σουπερμάρκετ, των πετρελαίων για να διαιωνίζουν την κερδοφορία τους εις βάρος μας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δώδεκα (12) χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στο μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Περικόπηκαν οι αποδοχές, καταργήθηκε ο 13ος-14οςμισθός, πάγωσε η διετία 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών με απευθείας αναθέσεις ή με την δημιουργία αναπτυξιακών εταιρειών αποτελούν την πανδημία στους ΟΤΑ. Οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες και η επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας έναντι των μονίμων δεν αποτελεί είδηση για κανέναν δήμο. Η κοροϊδία, Δημάρχων και «υπευθύνων» συνδικαλιστών, απέναντι στους συμβασιούχους συνεχίζεται. Πανηγυρίζουν και φωτογραφίζονται έξω από τα δικαστήρια για την παραμονή κάποιων εργαζομένων για έναν μήνα, αλλά οι μεν Δήμαρχοι είναι έτοιμοι να ασκήσουν έφεση σε περίπτωση θετικής απόφασης, οι δε «υπεύθυνοι» συνδικαλιστές αδιαφορούν και μπλοκάρουν τις αγωνιστικές διεξόδους, την ενοποίηση των εργαζομένων για την παραμονή όλων των συμβασιούχων στην δουλειά. Σε ρόλο μαέστρου αυτής της ύπνωσης η ¨ακομμάτιστη¨ αλλά πάντα φίλα προσκείμενη σε όλες τις κυβερνήσεις, η Συνδικαλιστική Ανατροπή με συνοδοιπόρους ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν σε διάσπαση των εργαζομένων, στην απογοήτευση και τελικά στους επετειακούς αγώνες που δεν πείθουν ούτε τους ίδιους.

Δεν θα υποταχθούμε στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ταξικής συναίνεσης και υποταγής των ΠΟΕ -ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ. Ούτε βέβαια και στους σχεδιασμούς του ΠΑΜΕ, που η ηγεσία του υπονομεύει τις δυνατότητες για έναν ευρύ συντονισμό σωματείων και για κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων και τα μεταφράζει όλα σε ψήφο στο ΚΚΕ ή σε επερωτήσεις στην βουλή. Όλοι τους υποτάσσονται στα «όρια της οικονομίας» και του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ, θεωρώντας μη αναστρέψιμες τις προηγούμενες μνημονιακές περικοπές και ζητώντας ψίχουλα, που δεν καλύπτουν καν τις απώλειες από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ,ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Μόνο οργή μπορεί να προκαλεί αυτή η κατάσταση στην εργατική τάξη και την πλειοψηφία του λαού, καθώς, αυτή η πολιτική επιβάλλεται για το συμφέρον μιας μειοψηφίας. Η αστική τάξη μετράει υπερκέρδη πατώντας πάνω μας, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία της κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι ανάγκη να απαντήσουμε σαν λαός πως σε πόλεμο είμαστε μόνο με αυτούς που μας στερούν το ψωμί, το ρεύμα, την θέρμανση, την παιδεία και την υγεία, την εργασία.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στις 9 Νοεμβρίου 2022 απεργούμε και συνεχίζουμε…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ALPHA BANK


Ν.Ε. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Το αίτημα για Δικαιοσύνη Παντού είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο στόχος θα επιτευχθεί με αντίσταση, αλληλεγγύη και αλλαγή.

Στηρίζουμε τη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουμε όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Η ακρίβεια Μητσοτάκη τσακίζει τους εργαζόμενους και φτωχοποιεί την κοινωνία.

Αναμφίβολα, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

• Τόσο η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια στην ενέργεια, οι υψηλοί έμμεσοι φόροι σε τρόφιμα και καύσιμα.

• Όσο και η απορρύθμιση της εργασίας, η εργοδοτική ασυδοσία και ο εργασιακός μεσαίωνας.

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία στέλνουμε ισχυρό μήνυμα. Αγωνιζόμαστε για:

• Αύξηση μισθών και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων.
• Ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
• Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη/Χατζηδάκη.
• Για το δικαίωμα στην Εργασία – Για Εργασία με δικαιώματα.
• Υγεία, ασφάλεια και αυστηρούς ελέγχους στην εργασία.
• Ισχυρό Κοινωνικό Κράτος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, στηρίζει τους λίγους και λεηλατεί την κοινωνία.

Για την πλειονότητα των πολιτών δεν βγαίνει ο μήνας. Ο μισθός με δυσκολία καλύπτει τις ανάγκες του πρώτου δεκαπενθήμερου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει καταφέρει»:

• Να δίνει ο εργαζόμενος δύο μισθούς μόνο για το κόστος της ενέργειας. Με όρους αγοραστικής δύναμης, η Ελλάδα έχει το τρίτο υψηλότερο κόστος ενέργειας στην Ε.Ε. Η δήθεν «κατάργηση» της ρήτρας αναπροσαρμογής αύξησε τελικά το κόστος του ρεύματος κατά 57%, σύμφωνα με τη ΡΑΕ και τα υπερκέρδη έφτασαν στα 500 εκατ. μόνο τον Σεπτέμβριο.

• Να έχει η χώρα την πιο ακριβή τιμή καυσίμων σε σχέση με το εισόδημα και τον μεγαλύτερο ενεργειακό πληθωρισμό στην Ευρώπη.

• Να είναι η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην Ε.Ε., όπου ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από τα επίπεδα του 2010.

• Τα ασθενέστερα νοικοκυριά να ξοδεύουν το 80% του εισοδήματος τους σε ενοίκιο και τρόφιμα και το 71% των εργαζομένων να έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής.

Το δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι «από τις τσέπες των πολιτών μέσω ΦΠΑ στις τσέπες των εταιρειών ενέργειας μέσω των επιδοτήσεων».

Να βάλουμε στοπ στην ακρίβεια Μητσοτάκη. Αναγκαία άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της κοινωνίας:

• Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ – Ανάκτηση του 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο.

• Αποσύνδεση της τιμής χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου (μοντέλο Ιβηρικής).

• Θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%.

• Θέσπιση ανώτατου ορίου τιμής λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα.

• Επιβολή διατίμησης στη λιανική φυσικού αερίου και πετρελαιοειδών.

• Προστασία από τις αποκοπές ρεύματος των ευάλωτων συμπολιτών μας.

• Μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της Ε.Ε.

• Μη καταβολή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

• Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.

• Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και μηχανισμός τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ετησίως στους μισθούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Καθορισμός κατώτατου μισθού με την ΕΣΕΕ, με κατώτατο όριο την τιμαριθμική αναπροσαρμογή κάθε έτους.

Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για ένα μεγάλο και ισχυρό κοινωνικό κίνημα κατά της ακρίβειας, για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και κοινωνική αλληλεγγύη!

Ήρθε η ώρα της Πολιτικής Αλλαγής!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ”

Εδώ και 12 χρόνια, οι εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, ζούμε σε καθεστώς διαρκούς οικονομικής υποβάθμισης. Δραματικές μειώσεις των αποδοχών μας με μηδενικές αυξήσεις στο μισθό μας, περικοπές που φτάνουν μέχρι και 40%, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης για τη διετία 2016 – 17 και μείωση του αφορολόγητου συνθέτουν μια καθημερινότητα φτώχειας. Ιδιαίτερα, οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοί μας είναι αδύνατο να τα βγάλουν πέρα όταν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πρέπει να ξαναστήσουν σπιτικό πάλι από την αρχή.

Κι ενώ η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπεται για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.

Την ίδια στιγμή οδεύουμε προς τον δυσκολότερο, οικονομικά, χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Το δραματικό διεθνές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία με τη συνεπακόλουθη ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με την αντεργατική πολιτική φτώχειας με ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης που ασκείται από την κυβέρνηση στη χώρα μας, οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Φτάνει πια.

Στις 9 Νοεμβρίου συμμετέχουμε μαζικά στην πανυπαλληλική – πανεργατική απεργία. Κλείνουμε όλα τα σχολεία. Βγαίνουμε στον δρόμο και διεκδικούμε όσα μας έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας:

• Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού

• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα

• Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

• Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

• Ενιαία 14χρονη δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση.

• Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 1:20 για τα δημοτικά και 1:15 για τα νηπιαγωγεία.

• Κατάργηση των νόμων 4692/20 και 4823/21 για την αξιολόγηση.

• Εξίσωση ωραρίου εργασίας εκπαιδευτικών στα Νηπιαγωγεία και Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία με αυτό των Πολυθέσιων Σχολείων.

• Γενναία χρηματοδότηση για την ανέγερση διδακτηρίων και ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών.

• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του

• Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού

• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

• Λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας, ώρα 12.00πμ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Βάϊος Κουτής

Η Γ. Γραμματέας

Σόνια Κοζιού

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD%2C-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-9-11

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: