Λαμπρή και με … Κοζανίτικο ιδίωμα η έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)
17 March 2023
Η Σπόρτινγκ Λ. πέταξε εκτός Europa League την Άρσεναλ
17 March 2023

Καλιφόρνια: Σπίτια έμειναν «μετέωρα» στην άκρη των βράχων λόγω κατολισθήσεων

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής στην Καλιφόρνια προκλήθηκαν εκκενώσεις, διακοπές ρεύματος και κλείσιμο δρόμων, ενώ τα απομεινάρια μιας ισχυρής χιονοθύελλας Nor’easter σκέπασαν μέρος της βόρειας Νέας Υόρκης και της Νέας Αγγλίας με χιόνι.

Η δυτική ακτή πλήττεται από μια κατά κανόνα βροχερή περίοδο μετά από δύο δεκαετίες ξηρασίας, δημιουργώντας χάος στους δρόμους και θέτοντας σε κίνδυνο τα σπίτια στις κορυφές των βράχων κατά μήκος της ακτής στην κομητεία Όραντζ της νότιας Καλιφόρνιας. «Από τη φωτιά στον πάγο και κανένα ζεστό μπάνιο στο ενδιάμεσο», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ, αναφερόμενος στη στροφή της πολιτείας από τις πυρκαγιές πριν από λίγους μήνες σε έναν από τους πιο χιονισμένους χειμώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ.

REUTERS/David Swanson

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 43 κομητείες της Καλιφόρνια

Ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 43 από τις 58 κομητείες της Καλιφόρνιας. Περισσότερα από 130.000 σπίτια και επιχειρήσεις παρέμειναν χωρίς ρεύμα την Τετάρτη, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Ο 11ος ατμοσφαιρικός ποταμός της σεζόν ώθησε τους αξιωματούχους να προειδοποιήσουν για πιθανές πλημμύρες και κατολισθήσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις, το λιώσιμο του χιονιού, τα κορεσμένα εδάφη και τα φουσκωμένα ρέματα.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης οι έντονες βροχοπτώσεις που σχετίζονταν με τον ατμοσφαιρικό ποταμό στην Καλιφόρνια είχαν σταματήσει, με μόνο ελαφρές βροχές να παραμένουν στη νότια Καλιφόρνια, αλλά οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για πιθανό 12ο ατμοσφαιρικό ποταμό την επόμενη εβδομάδα.

Ο ατμοσφαιρικός ποταμός περιγράφει εναέρια ρεύματα πυκνής, τροπικής υγρασίας από τον Ειρηνικό. Μια σειρά από αυτά έπληξαν την Καλιφόρνια με ταχεία αλληλουχία από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

REUTERS/Mike Blake

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πιο πρόσφατη καταιγίδα, δήλωσε ο Νιούσομ, ενώ περιόδευε στις ζημιές από τις πλημμύρες στο Παχάρο, στην κεντρική ακτή της πολιτείας, όπου ένα ανάχωμα έσπασε το Σάββατο, αναγκάζοντας πολλούς από τους 2.000 κατοίκους της πόλης, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εργάτες σε φάρμες του Λατίνο, να εκκενώσουν την πόλη.

Στο Σαν Κλεμέντε ακίνητα στην κορυφή του γκρεμού εκκενώθηκαν λόγω κατολισθήσεων, μεταξύ των οποίων και ένα, όπου μια πισίνα στην πίσω αυλή έμεινε να κρέμεται πάνω από τον γκρεμό. «Ακούστηκε σαν σεισμός», δήλωσε ο C.J. Smith, 41 ετών, του οποίου το σπίτι επλήγη. Αναγνώρισε τους κινδύνους που συνεπάγεται η διαβίωση σε ένα γκρεμό πάνω από την παραλία. «Η θέα είναι πανέμορφη. Για εμάς αξίζει τον κίνδυνο».

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: