Φεστιβάλ Αθηνών 2023: Τι θα δούμε φέτος στο Ηρώδειο
9 April 2023
Αττική: Συνελήφθη αστυφύλακας για διακίνηση ναρκωτικών
9 April 2023

Καλύπτονται οριστικά οι θέσεις αγροτικών γιατρών σε Βραγκιανά – Μάραθο – Λεοντάρι

Νέοι αγροτικοί γιατροί θα αναλάβουν υπηρεσία το προσεχές διάστημα σε Περιφερειακά Ιατρεία του Ν. Καρδίτσας που παρέμεναν κενά.

Σύμφωνα με τους πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων της αριθμ. πρωτ. Γ4γ/Γ.Π.οικ.9449/15-02-2023 απόφασης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεων και επί θητεία) στα Γενικά Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία και οι τρείς κενές θέσεις αγροτικών γιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία Βραγκιανών και το Μαράθου που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Κέντρου Υγείας Μουζακίου και το Περιφερειακό Ιατρείο Λεονταρίου του Κέντρου Υγείας Σοφάδων που είχαν συμπεριληφθεί στην προκήρυξη καλύπτονται.

Οι παραπάνω θέσεις παρέμεναν ακάλυπτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα η μία θέση στο Π.Ι. Λεονταρίου παρέμενε κενή από 9/9/2022, η θέση στο Π.Ι. Μαράθου από 17/11/2022 και στο Π.Ι. Βραγκιανών από 8/12/2022.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ορίζεται δωδεκάμηνη για τους υπόχρεους ιατρούς. Οι ιατροί αυτοί υπηρετούν υποχρεωτικώς το πρώτο τρίμηνο από αυτό το χρονικό διάστημα, στον παθολογικό και χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου, στο οποίο υπάγεται το Περιφερειακό Ιατρείο ή Κέντρο Υγείας, όπου έχουν τοποθετηθεί και αμείβονται κατά το χρονικό αυτό διάστημα ως υπεράριθμοι ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, σε προσωρινά συνιστώμενες, με την απόφαση του διορισμού τους, θέσεις. Το υπολειπόμενο εννεάμηνο ο υπόχρεος υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο ή Κέντρο Υγείας, όπου έχει τοποθετηθεί. Κατά την περίοδο της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ο ιατρός δικαιούται κανονικής άδειας 15 ημερών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου στο οποίο υπάγονται, η τρίμηνη τοποθέτηση των υπόχρεων ιατρών στον παθολογικό και χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου δύναται να λάβει χώρα και μετά το πρώτο τρίμηνο της υποχρεωτικής δωδεκάμηνης υπηρεσίας υπαίθρου και έως 3 μήνες πριν τη λήξη αυτής.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B1%CE%B8%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: