Παρατείνονται για 3 μήνες οι συμβάσεις των εργαζομένων
14 December 2021
Από τα Τρίκαλα η 55χρονη που δολοφονήθηκε σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης
14 December 2021

Καρδίτσα: Αναμένεται η τοποθέτηση μπαρών στον κεντρικό πεζόδρομο

Παράταση πήρε η λειτουργία και η τοποθέτηση των μπαρών, στον κεντρικό πεζόδρομο, την οποία είχε προαναγγείλει, μέσω ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, ο κ. Παν. Σβερώνης.

Ο αντιδήμαρχος έργων είχε επισημάνει ότι οι μπάρες θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται πιθανότατα από σήμερα Δευτέρα (13/12) όμως απομένει ένα ακόμη βήμα πριν αυτό καταστεί εφικτό.

Πιο αναλυτικά σε νέα επικοινωνία που είχαμε σήμερα μαζί του για το θέμα, μας ενημέρωσε πως θα πρέπει να ληφθεί μία κανονιστική απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που θα αναιρεί την παλιά και θα νομιμοποιήσει το κλείσιμο του πεζοδρόμου.

Όπως εξήγησε ο κ. Σβερώνης, σήμερα ισχύει μία κανονιστική απόφαση που λέει ότι επιτρέπεται η είσοδος των οχημάτων από τις 7 το πρωί και για τρεις ώρες, μέχρι, δηλαδή, στις 10, για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη όταν δεν είχαν ορισθεί ειδικοί χώροι φορτοεκφόρτωσης. Πλέον αυτό έχει γίνει, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η ηλεκτρονική μας εφημερίδα την προηγούμενη εβδομάδα, συνεπώς δίνεται και η δυνατότητα πλήρους απαγόρευσης εισόδου φορτηγών στον πεζόδρομο.

Το θέμα αναμένεται να μπει στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής στην επόμενη συνεδρίαση και να δοθεί η δυνατότητα αποκλεισμού του πεζοδρόμου σε οχήματα.

Σημειώνουμε πως στους τέσσερις χώρους φορτοεκφόρτωσης, σε Υψηλάντου, Σακελλαρίου, Ιεζεκιήλ και Καραϊσκάκη, έχουν γίνει διαγραμμίσεις και σηματοδοτήσεις και, σύμφωνα με τον κ. Σβερώνη αποτελεί παράβαση η χρήση τους για άλλο λόγο πέραν του προβλεπόμενου.

Από το 2022 το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο έργων, η έναρξη του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων πάει για το 2022, λόγω των καιρικών συνθηκών. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, με τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή είναι απαγορευτικό να πέσει η θερμή άσφαλτος.

Ούτως ή άλλως, πρόσθεσε, το κύριο κομμάτι των πολλών χιλιομέτρων ασφαλτοστρώσεων είναι προγραμματισμένο για την Άνοιξη, αλλά εφόσον οι καιρικές συνθήκες από την νέα χρονιά δώσουν δυνατότητα για νωρίτερα, όπως για παράδειγμα την περίοδο των Αλκυονιδών, θα έχουμε ξεκίνημα και πρόοδο εργασιών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: