Κινητή μονάδα αρνητικής πίεσης δώρισε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο όμιλος EXALCO S.A.
22 April 2020
Πανδημία : Εκτεταμένη χρήση μάσκας δείχνει η επόμενη μέρα
23 April 2020

Καρδίτσα : Αρνητικά κρούσματα εν αναμονή του τέλους της καραντίνας

Συνεχίζουν τα αρνητικά κρούσματα στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ η πόλη βρίσκεται σε αναμονή για την συμπλήρωση των 14 ημερών που τέθηκαν σε περιορισμό οι 75 επαφές του 48χρονου Καμερουνέζου. 

Γύρισαν στη δουλειά τους ο γιατρός και οι έξη νοσηλεύτριες του νοσοκομείου που είχαν μπει σε καραντίνα 7 ημερών.

Ησυχία επικράτησε και την Τετάρτη στο νοσοκομείο Καρδίτσας με την κίνηση να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα όσων αφορά τους συμπολίτες μας που ζητούν βοήθεια.

Τα δείγματα που είχαν σταλεί μέχρι χθες, βγήκαν και πάλι αρνητικά και πλέον το αισιόδοξο είναι ότι αυτοί που φτάνουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά των ασθενών που έχουν προσβληθεί από Κορωνοϊό, καθημερινά λιγοστεύουν.

Στο νοσοκομείο γύρισαν κανονικά, ο γιατρός και οι νοσηλεύτριες που είχαν έρθει σε επαφή με τον 48χρονο Καμερουνέζο που αποτελεί το μοναδικό κρούσμα μέχρι σήμερα στην Καρδίτσα και η κατάσταση στο συγκεκριμένο τμήμα έχει ομαλοποιηθεί.

Το ευχάριστο είναι ότι ενώ συμπληρώνονται την Παρασκευή 14 ημέρες από τις 10 Απριλίου που έγινε το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από Αθήνα σε Καρδίτσα και στο οποίο επέβαινε και ο 48χρονος μετανάστης, από τους 75 συμπολίτες μας στους οποίους προτάθηκε να μείνουν σε περιορισμό στο σπίτι τους για 14 ημέρες, κανένας δεν εμφάνισε κάποιο σύμπτωμα που να θεωρηθεί ύποπτο ότι έχει κολλήσει από των 48χρονο ή τις επαφές του.

Να θυμίσουμε ότι σε περιορισμό είχαν μπει.

30 οι επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο ταξίδεψαν από την Αθήνα μαζί με τον 48χρονο.

1 ο οδηγός του λεωφορείου.

34 οι Αφρικανοί πρόσφυγες που διαμένουν στην πόλη μας μέσω ΑΝΚΑ.

1 γιατρός του νοσοκομείου

6 νοσηλεύτριες του νοσοκομείου.

3 άτομα από τοπική επιχείρηση στην οποία εργάστηκε ένας μετανάστης.

75 άτομα σύνολο.

Έλεγχος στους έξη συγκάτοικους

 Η αναμονή πλέον θα είναι μέχρι την Παρασκευή που τελειώνει το όριο των 14 ημερών και πληροφορίες αναφέρουν ότι την ημέρα αυτή ή την επόμενη θα γίνει έλεγχος στους έξη συγκάτοικους του 48χρονου.

Αν βρεθεί κάποιος θετικός, τότε μόνο θα επεκταθεί ο έλεγχος και στους υπόλοιπους. Το γεγονός όμως ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κανένας κάποιο σύμπτωμα, δεν σημαίνει ότι αυτό μας καθησυχάζει, μιας και μην ξεχνάμε ότι στην περίπτωση του Κρανιδίου, από τους 150 θετικούς μετανάστες, οι 147 ήταν ασυμπτωματικοί. Αυτό κάνει επιτακτικό τον έλεγχο, σίγουρα των ‘εξη συγκάτοικων του Αφρικανού, αλλά ίσως και των 30 συνεπιβατών του.

Αυτό όμως θα αποφασισθεί μετά τον έλεγχο των έξη.

Εν των μεταξύ ο 48χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πηγή : alithianews.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: