Η Diana Campbell συζητά με την Αφροδίτη Γκόνου
2 June 2023
Ο. Τσάπαλος στο NaftemporikiTV: Η φορολογική πολιτική της ΝΔ είναι προς την σωστή κατεύθυνση
2 June 2023

Καρδίτσα: «Βάπτισμα του πυρός» για τους υποψηφίους των ΓΕΛ – Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα (+Φωτο)

Το «Βάπτισμα του πυρός» πήραν σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου, οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τα ΓΕΛ και το Πειραματικό Λύκειο του νομού Καρδίτσας, που κλήθηκαν να διαγωνιστούν στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Ο αριθμός των υποψηφίων που βρίσκονταν στην «λίστα εισόδου»  στην εξεταστική διαδικασία, από το νομό Καρδίτσας, ανέρχεται σε 607, με τα 592 εξ αυτών να μπαίνουν στις αίθουσες των 9 εξεταστικών κέντρων για να εξεταστούν γραπτώς και τα υπόλοιπα 15 να εξετάζονται προφορικά στο ειδικό εξεταστικό κέντρο.

.Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι υποψήφιοι/ες που τελείωσαν φέτος το Λύκειο και διεκδικούν για πρώτη φορά να εισαχθούν σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι 520. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και 87 υποψήφιοι/ες παρελθόντων ετών.

Η είσοδος των παιδιών στα εξεταστικά κέντρα έγινε περί τις 8 το πρωί και αφού πρώτα τους δόθηκαν από τους εκπαιδευτικούς οι τελευταίες οδηγίες για τα στάδια της διαδικασίας, τα «επιτρέπεται» και τα «απαγορεύεται».

Από το εναρκτήριο κάδρο δεν έλειψαν και ορισμένοι γονείς που αφού έφεραν τα παιδιά τους μέχρι την είσοδο των εξεταστικών, παρέμειναν μέχρι και να μπουν στις αίθουσες ζώντας την δική τους αγωνία.

.Με βάση το πρόγραμμα τα θέματα αναμένονταν να δοθούν περί τις 8:30, οπότε θα αρχίσει να μετρά και αντίστροφα ο χρόνος για τις τρεις ώρες που έχουν οι υποψήφιοι στη διάθεση τους να απαντήσουν.

Οι πανελλήνιες συνεχίζονται αύριο Σάββατο (3/6) με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα Μαθηματικά, ενώ οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα επανέλθουν της Τρίτη (μεσολαβεί η αργία του Αγίου Πνεύματος) με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ” κάντε κλικ εδώ

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%C2%AB%CE%B2%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BB-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: