Νέα Ιωνία: Ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου
19 December 2019
Συντήρηση κόμβων στον οδικό άξονα Καρδίτσας-Αθηνών
19 December 2019

Καρδίτσα: Διανομή κρέατος σε άπορες οικογένειες

Για 7η συνεχόμενη χρονιά η Π.Ε. Καρδίτσας και συγκεκριμένα το τμήμα Κτηνιατρικής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρεοπωλών και τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας κρέατος, θα διανείμει κρέας σε άπορες οικογένειες.
Η όλη δράση γίνεται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς η διανομή θα γίνει μέσω των Διευθυντών των Σχολείων, που πηγαίνουν τα παιδιά αυτών των οικογενειών. Επίσης, στη δράση παίρνουν μέρος και θα επωφεληθούν από αυτή 10 οικογένειες από το Σύλλογο ανιάτων και ένας σημαντικός αριθμός από το Σύλλογο Προστασίας Ανηλίκων.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος θα διανεμηθούν συνολικά 800 κιλά κρέατος και κρεατοσκευασματων σε 150 οικογένειες, με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών να έχει παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο.
Το πρωί της Πέμπτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία και της Διευθύντρια της Κτηνιατρικής κ. Ασλανίδου, διανεμήθηκαν στους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων όλου του νομού που έχουν παιδιά άπορων οικογενειών τα ειδικά καρτελάκια με τα οποία θα μπορούν να πάνε στο κρεοπωλείο ή στη μονάδα επεξεργασίας και να παραλαμβάνουν τα κιλά που δικαιούνται ανά οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής έχει προβλεφθεί να συμπίπτει η περιοχή που δραστηριοποιείται το κρεοπωλείο με την περιοχή διαμονής της οικογένειας, εκτός και αν αυτό δεν ήταν δυνατόν, λόγω επάρκειας. Έτσι κάποιες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής του Παλαμά θα λάβουν την χορηγία από κρεοπωλεία της Καρδίτσας.
Στη σύσκεψη διευκρινίστηκε ότι τα κριτήρια είναι αυστηρά, τα καρτελάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την οικογένεια που αφορούν και μόνο και πως είναι προϋπόθεση η τήρηση της διακριτικότητας για να μη στοχοποιηθεί κανέναν παιδί και καμιά οικογένεια.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: