Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαιρετίζει το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης»
10 April 2020
Διατέθηκαν σε πυρόπληκτες περιοχές και στο Πεδίο του Άρεως 4.000 φυτά
10 April 2020

Καρδίτσα: Διανομή τροφίμων πόρτα-πόρτα σε 3.000 δικαιούχους

Μεγάλη προσπάθεια έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για την στήριξη κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Αυτές τις ημέρες, προχωρά στη διανομή τροφίμων μακράς διαρκείας αλλά και ειδών καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας. Η όλη προσπάθεια αφορά περίπου 3000 δικαιούχους οι οποίοι είτε είναι ενταγμένοι στο ΤΕΒΑ είτε είναι άποροι. Σε ότι αφορά τη γεωγραφική κάλυψη η διανομή αφορά όλο το Δήμο Καρδίτσας τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Να σημειωθεί ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν, εξαιτίας της πανδημίας, η δημοτική αρχή προχωρά σε διανομή των τροφίμων και των άλλων ειδών, πόρτα – πόρτα ώστε να μην προκύψουν ζητήματα συγχρωτισμού. Οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι κ. Αριστ. Σπάνιας και Ουρ. Σούφλα συντονίζουν την όλη προσπάθεια σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του “Βοήθεια στο Σπίτι” και πολλούς ακόμη εργαζομένους του Δήμου που μετέχουν στην όλη προσπάθεια ώστε τα τρόφιμα να διανεμηθούν έγκαιρα στην πόλη. Συνολικά έχουν συγκροτηθεί 12 ομάδες οι οποίες κάνουν τη διανομή. Επίσης σε συνεργασία με τους προέδρους των χωριών θα γίνει διανομή και στα 33 χωριά του Δήμου.
Στο χώρο από τον οποίο ξεκινά η διανομή βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλης Σπάνιας, Γιώργος Μάττας, Σπύρος Κουρτεσιώτης και Ουρανία Σούφλα.
Ο Σεβασμιότατος
Ο Σεβασμιότατος σε δηλώσεις που έκανε προς τους δημοσιογράφους τόνισε μεταξύ άλλων: “Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μας καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση. Το Φως του Αναστάσιμου Κυρίου να φωτίσει τις καρδιές μας, να μας βγάλει από τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, που περνάει ο κόσμος όλος. Είμαστε εδώ σήμερα για να στηρίξουμε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Η περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Περιφερειάρχη μας κ. Αγοραστό, ο Δήμαρχός μας κ. Β. Τσιάκος και οι άλλοι δήμαρχοι του νομού, λαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Τους εύχομαι να συνεχίζουν τις άοκνες προσπάθειές τους για το καλό του τόπου μας.
Ο κ. Αγοραστός
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός δήλωσε: Η Εκκλησία, η Περιφέρεια και ο Δήμος Καρδίτσας είναι εδώ και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μην αφήσουν κανέναν άνθρωπο αβοήθητο. Με μια στρατηγική που εκπονήσαμε ως Περιφερειακή αρχή για τη Θεσσαλία αλλά και για όλη την Ελλάδα καταφέραμε μέσω του ΤΕΒΑ να εξασφαλίσουμε ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου σε συνεργασία με τους δήμους να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο διανομής τροφίμων και βασικών αγαθών σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Το δίκτυο αυτό δημιουργήθηκε στην εποχή της επισιτιστικής κρίσης και σήμερα είναι χρήσιμο. Αυτά που έρχονται είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Με το Σεβασμιότατο και το Δήμαρχο έχουμε μια πραγματική, σοβαρή, ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία. Γιατί όταν ξεκινάς μια συνεργασία απαντάς σε τρια ερωτήματα: 1)Γιατί το κάνεις; Η δικιά μας απάντηση είναι για τους ανθρώπους. 2) Το κάνεις για καλό; Η δικιά μας απάντηση είναι ναι γιατί δίνεις σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη 3) Είναι χρήσιμο; Η δικιά μας απάντηση είναι ότι είναι χρήσιμο για τη συνοχή της κοινωνίας και τη σωστή λειτουργία της.
Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους δήμους εξασφαλίζοντας τους πόρους για την λειτουργία των κοινωνικών δομών τους. Αυτή η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Δήμο Καρδίτσας να γίνει παράδειγμα για όλη τη Θεσσαλία. Να ευχαριστήσουμε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Εκείνους που είναι εδώ αλλά και όσους βρίσκονται στη διανομή των τροφίμων. Τους εθελοντές, τους εργαζόμενους και όλους όσους βοηθούν το συνάνθρωπο τους είτε εθελοντικά είτε μέσα από τις δομές των δήμων και των περιφερειών”.
Ο κ. Τσιάκος
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος σε δήλωση του τόνισε: “Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή όπου όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη στήριξης. Είμαστε εδώ σήμερα με όλο τον μηχανισμό που διαθέτουμε για να μοιράσουμε τρόφιμα και άλλα είδη. Ευχαριστώ τους εργαζομένους του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και τους εθελοντές που θα πάνε από σπίτι σε σπίτι δικαιούχου, για να μοιράσουν τρόφιμα και άλλα είδη. Ευχαριστώ κυρίως τον περιφερειάρχη μας κ. Αγοραστό που από την πρώτη στιγμή τέθηκε επικεφαλής της προσπάθειας και κατάφερε να εξασφαλίσει το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ που στηρίζει δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους σε όλη τη Θεσσαλία. Όπως ευχαριστώ και τον Σεβασμιότατο γιατί η Ιερά Μητρόπολη με το σπουδαίο έργο της στηρίζει όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. Θέλω τέλος να πω ότι γνωρίζουμε πως δεν λύνουμε το πρόβλημα ωστόσο προσπαθούμε να το απαλύνουμε. Θέλουμε να νοιώσουν οι συμπολίτες μας ότι βρισκόμαστε δίπλα τους. Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους”.
Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Ουρ. Σούφλα σε δηλώσεις τις ευχαρίστησε το “Βοήθεια στο Σπίτι” και τους εθελοντές που στηρίζουν το έργο παροχής βοήθειας προς τους συμπολίτες μας. Όπως ευχαρίστησε και την Εκκλησία για τη διαρκή στήριξη που παρέχει στην όλη προσπάθεια. Τέλος ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών κ. Αριστ. Σπάνιας που οργάνωσε μαζί με την κ. Σούφλα τη διαδικασία διανομής ευχαρίστησε τους εργαζομένους και τους εθελοντές για τη προσπάθεια τους. Επίσης ευχαρίστησε τον Ερυθρό Σταυρό για τη στήριξη που παρέχει και έκλεισε λέγοντας ότι ο Δήμος θα σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών που έχουν ανάγκη.
Πως θα γίνει η διανομή στους δικαιούχους
Ο Δήμος Καρδίτσας, θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για του Απόρους (ΤΕΒΑ)”. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από 09.04.2020.
Οι υπεύθυνοι διανομής τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας θα παραλαμβάνουν καθημερινά τα τρόφιμα από τους αποθηκευτικούς χώρους και θα πραγματοποιούν κατ’ οίκον διανομή σύμφωνα με τις λίστες ωφελούμενων που έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος, όταν ειδοποιούνται για την κατ’ οίκον παραλαβή προϊόντων, θα πρέπει να έχουν μαζί τους δικό τους στυλό, τα βιβλιάρια κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Παράλληλα θα υπογράφουν σε κατάσταση για την παραλαβή προϊόντων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: