Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη: Κινείται νομικά κατά της Έλενας Ακρίτα
1 April 2024
Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Η έρευνα και η άσκηση ποινικής διώξεως σε υπουργούς ανήκουν αποκλειστικά στην Βουλή
1 April 2024

Καρδίτσα: Δράση ευαισθητοποίησης και πρόληψης για HIV, ηπατίτιδες και σύφιλη (+Φωτο +Βίντεο)

Δράση προαγωγής της Δημόσιας Υγείας υλοποιεί σήμερα από το πρωί στην Καρδίτσα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Ελλάδος του ΕΟΔΥ.

Κλιμάκιο του τμήματος της ΕΟΔΥ βρίσκεται από το πρωί και θα παραμείνει μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι στο προαύλιο των εγκαταστάσεων του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διενεργώντας δωρεάν έλεγχο με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test) για τον ιό HIV, για τις Ηπατίτιδες B και C και για τη Σύφιλη, σε όσους φοιτητές το επιθυμούν, με συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre & post counselling) και διανέμει ενημερωτικό υλικό.

Το κλιμάκιο θα βρίσκεται από τις 4.30 μμ και έως τις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Πλαστήρα- Παυσίλυπο διενεργώντας τεστ και ενημερώνοντας τους πολίτες για τα παραπάνω θέματα.

Σκοπός της δράσης είναι η επιστημονική πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σεξουαλικής υγείας, η έγκαιρη διάγνωση των HIV/AIDS, Σύφιλης και Ηπατιτίδων B και C, καθώς και η προώθηση της συστηματικής και ασφαλούς χρήσης προφυλακτικού.

Δήλωση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Ευαγ. Αποστόλου

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευαγ. Αποστόλου που μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κων. Τέλιο επισκέφθηκαν το χώρο και είχαν και συνάντηση με την Πρόεδρο του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας Αν. Καθηγήτρια κ. Ελένη Λαχανά σε δηλώσεις του στο KarditsaLive.Net για τη δράση τόνισε μεταξύ άλλων

«Η Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ξεκινάει ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Ελλάδας του ΕΟΔΥ που έχει θέμα την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Υγείας. Σήμερα το Περιφερερειακό Τμήμα του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει ένα πρόγραμμα ταχείας ανίχνευσης HIV, σύφιλης, ηπατίτιδας Β και Γ’. Ξεκινάμε λοιπόν την πρώτη μέρα από την ΠΕ Καρδίτσας και την πόλη της Καρδίτσας το πρωί από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και το απόγευμα θα είμαστε στο Παυσίλυπο, ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές και οι πολίτες να κάνουν το τεστ και να ενημερωθούν

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά και τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Την Τρίτη θα είμαστε στα Τρίκαλα, Τετάρτη στη Λάρισα, την Πέμπτη στο Βόλο και την Παρασκευή στην Σκιάθο. Φροντίζουμε για την ενημέρωση την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και την καλύτερη πρόληψη σε διάφορα θέματα που αφορούν την υγεία τους»

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-hiv%2C-%CE%B7%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: