Ν. Κοτζιάς στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαία η συγκρότηση ενός μεγάλου δημοκρατικού και αριστερού μετώπου
23 February 2024
Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας με τον πρωθυπουργό Μόντι να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030»
23 February 2024

Καρδίτσα: Δυναμική διαμαρτυρία για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις Καμινάδες (+Φωτο +Βίντεο)

Την καθαίρεση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι (2023) σε οικοδομή επί της οδού Μαρινοπούλου στις Καμινάδες, ζητούν περίοικοι και συμπολίτες από άλλα σημεία της πόλης που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης (22/2) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο.

Οι περίοικοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την λειτουργία των κεραιών -που βρίσκονται στο εσωτερικό κατασκευής τύπου καμινάδας στην στέγη της οικοδομής -για τυχόν επιπτώσεις της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τέτοιου είδους εγκαταστάσεις στην ανθρώπινη υγεία και δεν τους καθησυχάζει η οποιαδήποτε αδειοδότηση έχει δοθεί για την τοποθέτησή της.

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας διώξει από τα σπίτια μας»

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος των περιοίκων κ. Ροδ. Καμακάρη μιλώντας στους συγκεντρωμένους οι μετρήσεις που διενήργησαν με πιστοποιημένο μετρητή ακτινοβολίας που μίσθωσαν τον Δεκέμβριο στις κατοικίες τους, αλλά και στο χώρο του 39ου και 8ου Νηπιαγωγεία Καρδίτσας και του 8° Δημοτικού Σχολείου – κοντά στο σημείο είναι ακόμα το 7° Γυμνάσιο Καρδίτσας καθώς και το 11 ° Νηπιαγωγείο και ο Βρεφικός Σταθμός του Δήμου,-
κατέγραψαν τιμές πολλές φορές πάνω από τα ανώτερα επιτρεπόμενα όρια κάτι που εντείνει την ανησυχία τους τόσο για τις οικογένειές τους όσο και για τα εκατοντάδες παιδιά που φοιτούν στα παραπάνω σχολεία.

Όπως υποστηρίζουν υπάρχουν διεθνείς και ελληνικές επιστημονικές έρευνες και μελέτες που συσχετίζουν τη συνεχή έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, με αύξηση κρουσμάτων καρκίνου του εγκεφάλου, παιδική λευχαιμία, διαταραχές του νευρικού συστήματος, βιολογικές βλάβες λόγω οξειδωτικού στρες, ανικανότητα τεκνοποίησης και άλλες διαταραχές ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ταξινόμησε όπως επισημαίνουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ως πιθανά καρκινογόνα για τον άνθρωπο.

«Στις πολυκατοικίες πίσω σας διαμένουμε 36 οικογένειες με 49 ανήλικα παιδιά, ένα μικρό σχολείο δηλαδή. Κάποιες γυναίκες κυοφορούν…υπάρχουν ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας και πολλοί από εμάς ψάχνουμε να μετακομίσουμε για να σωθούμε. Δεν θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα. Δεν θέλουμε να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε με το φόβο πότε θα αρρωστήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας διώξει από τα σπίτια μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να υποβαθμίζει τη ζωή και την υγεία μας στο βωμό του χρήματος. Οι αξίες αυτές δεν κοστολογούνται σαν τις κεραίες» τόνισε μεταξύ άλλων καταχειροκροτούμενη από τους συγκεντρωμένους καλώντας όλους τους φορείς και τη Δημοτική Αρχή να πάρουν άμεσα μέτρα εκτελώντας την απόφαση που πήρε τον περασμένο Σεπτέμβριο το Δημοτικό Συμβούλιο και να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθειά τους να φύγουν οι κεραίες από τη γειτονιά τους

Συμπαράσταση από φορείς

Στη συγκέντρωση εκτός των άλλων παραβρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Εκτ. Γάζος και Αθ. Μακροστέργιος με τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης και Πρόεδρο της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν. Καρδίτσας να εκφράζει την συμπαράσταση και την πλήρη στήριξη του στο αίτημα των περιοίκων, τονίζοντας ότι η ίδια η κρατική νομοθεσία έχει θεσπίσει επικίνδυνα όρια για τον ανθρώπινο οργανισμό επιτρέποντας στις κεραίες να εκπέμπουν σε δυνητικά καρκινογόνες συχνότητες, δεσμευόμενος να αναλάβει με την παράταξή του πρωτοβουλίες για την ικανοποίηση του αιτήματος των περίοικων. Τους κάλεσε μάλιστα στις 28 Φεβρουαρίου στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα και συμπίπτει με την τραγωδία των Τεμπών να είναι παρόντες και να πάρουν το λόγο.

Παρόντες μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Νομού Καρδίτσας κ. Στ. Σαριδάκης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας κ. Στ. Διαμαντή, εκπρόσωποι του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Θεσσαλίας και πολλοί πολίτες από άλλες περιοχές της πόλης που συμπαραστέκονται στην κινητοποίηση των περιοίκων της οδού Μαρινοπούλου.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: