Διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία 15χρονος ποδοσφαιριστής της Ζακύνθου
21 August 2020
Σήμερα ή ανθρωπότητα εξαντλεί τους πόρους, πού μπορεί νά ανανεώσει ο πλανήτης για φέτος.
22 August 2020

Καρδίτσα: Δυο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο – 34 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Έκτακτα μέτρα έφερε και για την ΠΕ Καρδίτσας η επιδείνωση που εμφάνισε το επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα έφτασε τα 34.

Αυτό που λίγο – πολύ συζητούνταν στην τοπική κοινωνία το διήμερο έγινε –δυστυχώς- πραγματικότητα με την σημερινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Νοσηλεύονται δυο

Μπορεί η Καρδίτσα μέχρι στιγμής να μέτραγε αρκετά κρούσματα αλλά τουλάχιστον δεν υπήρχαν νοσηλευόμενοι.  Αυτό άλλαξε δυστυχώς καθώς στο νοσοκομείο Καρδίτσας, νοσηλεύονται δύο άτομα, ένας 73χρονος και μια 70χρονη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πτέρυγα όπου στεγάζονταν η οφθαλμολογική κλινική.  

Η κατάσταση του 73χρονου είναι πιο σοβαρή καθώς αντιμετωπίζει υποκείμενα νοσήματα. Σε περίπτωση που απαιτηθεί διασωλήνωση για οποιοδήποτε θα διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο χώρος λατρείας

Μπορεί στα νησιά και στους τουριστικούς προορισμούς γενικότερα να ευθύνονται τα πάρτι και τα ξεφαντώματα για τη διασπορά του κορωνοϊου, σε επίπεδο Καρδίτσας όμως όλα δείχνουν πως τα καταστήματα εστίασης έχουν τη μικρότερη ευθύνη –αν έχουν-  για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και εντελώς άδικα θα υποστούν τις συνέπειες των μέτρων. Από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο μέσος όρος των κρουσμάτων δεν αφορά νέους, ενώ όπως φαίνεται χώρος λατρείας «δίνει» ασταμάτητα κρούσματα.

Γράφαμε σε παλαιότερη ανάρτηση ότι ο χώρος λατρείας που αναφέρεται στις ανακοινώσεις της Περιφέρειας εικάζεται ότι η εκκλησία του  Αγίου Σεραφείμ. Επειδή στην τοπική κοινωνία, με τον ένα ή άλλο τρόπο, η πληροφορία αυτή έφτασε, επειδή συρρέουν στο νοσοκομείο για τεστ άνθρωποι που θεωρούν ότι ήρθαν σε επαφή με «πιθανό κρούσμα» από το συγκεκριμένο χώρο λατρείας, ίσως είναι χρήσιμο να τοποθετηθεί επίσημα και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, επιβεβαιώνοντας ή όχι την πληροφορία και ενημερώνοντας τους πιστούς για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει. Ο Θεσσαλιώτιδος και Φανεριοφερσάλων Τιμόθεος έχει βγει μπροστά ακόμη και σε συλλαλητήρια για το καλό της περιοχής και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πράξει το ίδιο.

Τι «έδωσε» η Περιφέρεια

21Αυγούστου

Καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα Covid ’19.

3 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε χώρο λατρείας ενώ άλλα 3 προέκυψαν από Ιχνηλάτηση στενών επαφών παλαιότερου κρούσματος (18.08.2020). 1 αφορά άτομο που επέστρεψε από παραθερισμό ενώ τέλος 1 ακόμη προσήλθε για εξέταση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετά από συμπτωματολογία.


20 Αυγούστου

Καταγράφηκαν νέα κρούσματα Covid ’19.

Και τα 8 προέρχονται από επαφές με παλιότερα κρούσματα. Τα 4 προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεων και τα 4 από αυτόβουλη προσέλευση στο Γ.Ν. Καρδίτσας

19 Αυγούστου
Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid ’19.
5 αποτελούν επαφές παλαιότερων κρουσμάτων ενώ 1 θεωρείται «ορφανό»

18 Αυγούστου
Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid ’19.
2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές παλαιότερου κρούσματος (14.8.2020) ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος(15.8.2020) .

17 Αυγούστου
Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid ’19 .
• 2 κρούσματα συναθροίζονταν σε χώρο λατρείας με παλαιότερο κρούσμα (14.8.2020),
• 1 κρούσμα θεωρείται «ορφανό» ενώ 1 ακόμη προέκυψε από την ιχνηλάτηση του.
• Τέλος 1 ακόμη προσήλθε για εξέταση στο Γ.Ν. Καρδίτσας μετά από συμπτωματολογία.

16 Αυγούστου
Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid ’19. 1 Κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος ενώ τα άλλα 2 θεωρούνται «ορφανά».


15 Αυγούστου 

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid ’19. Το κρούσμα θεωρείται «ορφανό

Πηγή : karditsapress.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: