Πολωνία: Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος καταγγέλλει την “κυριαρχία της Γερμανίας”
4 December 2022
Τουρκική ικανοποίηση για νέα απέλαση μέλους του PKK, από την Σουηδία
4 December 2022

Καρδίτσα: Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής «Το Φανταστικό μου Μουσείο» του Στάθη Βατανίδη (+Φωτο +Βίντεο)

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Το Φανταστικό μου Μουσείο» του Στάθη Βατανίδη πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου (3/12) στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας παρουσία του ζωγράφου.

Πρόκειται για μια ομάδα 35 έργων που ο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε τα τελευταία χρόνια και  κυρίως την περίοδο της πανδημίας που χαρακτηρίζονται από την συνδιαλλαγή τους με έργα μεγάλων ζωγράφων τους οποίους θαυμάζει ο καλλιτέχνης και ενσωματώνει στοιχεία και μορφές τους με έξυπνο τρόπο στα δικά του έργα. Έτσι βλέπουμε τους χαρτοπαίκτες του Paul Cezanne ή την Guernica του Pablo Picasso να γίνονται μέρος ενός νέου έργου ζωγραφικής δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα και εν τέλει ένα σύνολο έργων που δικαιολογεί τον τίτλο της έκθεσης.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρας ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον Στάθη Βατανίδη και το έργο του χαρακτηρίζοντάς τον ένα από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους.

Για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα έργα του Στάθη Βατανίδη μίλησαν η υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Μαρ. Γιαννέλου και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιμελητής της έκθεση κ. Μάνος Στεφανίδης

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής κ. Ασημ. Σκόνδρα, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα κ.κ. Βασ. Τσιάκος και Παν. Νάνος, οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ. Στ. Θεολόγης Αρ. Σπάνιας και Όλγ. Μακρή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτσιτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μαν. Στεργιόπουλος και πλήθος φιλότεχνων συμπολιτών.

Ο Στάθης Βατανίδης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στο Art Students League of New York και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αύριο Κυριακή, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και παρουσίαση του βιβλίου: Στάθης Βατανίδης – Το Φανταστικό μου Μουσείο (εκδόσεις: ΝΙΚΑΣ, 2022) από τον επιμελητή κ. Μάνο Στεφανίδη.

Η έκθεση θα λειτουργήσει ως τις 21 Ιανουαρίου και θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 14:00. Για ξεναγήσεις σε σχολικές και άλλες ομάδες είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση με την πινακοθήκη (τηλ.: 24410 79937 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%C2%AB%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF%C2%BB-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: