Σύγχρονες κατακλυζόμενες ράμπες για τη σύνδεση του Ευαγγελισμού και της Μαγούλας με την π.ε.ο. Τυρνάβου – Ελασσόνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
3 June 2023
Τουρκία: Σήμερα η ορκωμοσία του Ερντογάν- Ποιοι θα στελεχώσουν την κυβέρνηση
3 June 2023

Καρδίτσα: Εκδηλώσεις με επίκεντρο το ποδήλατο στην πλατεία Πλαστήρα (+Φωτο +Βίντεο)

Με στόχο την προώθηση της ασφαλούς και βιώσιμης μετακίνησης με ποδήλατο και με αφορμή την αυριανή (3/6) παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, διοργανώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Καρδίτσα, εκδηλώσεις με επίκεντρο το εν λόγω μεταφορικό μέσο.

Άλλωστε η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου και το αποδεικνύει τόσο σε δράσεις που το αφορούν, όσο και στην καθημερινότητα των κατοίκων της που το χρησιμοποιούν κατά κόρον για τις μετακινήσεις τους.

Στο οργανωτικό αλλά και στο συμμετοχικό κομμάτι των εκδηλώσεων, που είχαν ως βάση την πλατεία Πλαστήρα, πήραν μέρος ο Δήμος Καρδίτσας, τα δημοτικά ΚΔΑΠ, ο πολιτιστικός σύλλογος παιδιών, μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καρδίτσας “Πανδίων”.

Στο χώρο της πλατείας η αυλαία άνοιξε στον ειδικό στίβο δεξιοτεχνίας που είχε δημιουργηθεί, με τους νεαρούς συμπολίτες, άνω των 10 ετών, να  δείχνουν την ικανότητα τους στην οδήγηση αλλά και να συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια μ πρωταγωνιστή του ποδήλατο.

Λίγο αργότερα δόθηκε η επιβεβλημένη σημασία στην σωστή χρήση του ποδηλάτου και στην ασφαλή του οδήγηση, με τα στελέχη της τροχαίας Καρδίτσας να ενημερώνουν τα παιδιά για όλα όσα θα πρέπει να προσέχουν και τους κανόνες που οφείλουν να τηρούν όταν μετακινούνται με αυτό.

Τα παραπάνω αποτέλεσαν προοίμιο για το μεγάλο event της ημέρας που ήταν η ποδηλατοβόλτα για όλους στους δρόμους της Καρδίτσας. Πάρα πολλά παιδιά και κάποιοι μεγαλύτεροι που δεν ΄χάσανε την ευκαιρία, έκαναν μία χαλαρή αλλά μεγάλη βόλτα σε κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της πόλης, με την αμέριστη βοήθεια του τμήματος τροχαίας, που ρύθμιζε την κυκλοφορία για την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος. Το παρών από πλευράς επισήμων έδωσαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αντωνίου, Θεολόγης, Σβερώνης και Σχορετσανίτης.

Το ξεκίνημα έγινε από την πλατεία Πλαστήρα και η διαδρομή που ακολουθήθηκε πριν οι ποδηλάτες επιστρέψουν σε αυτή ήταν Πεζόδρομος Στ. Λάππα, Λ. Σακελλαρίου, Ιεζεκιήλ, Ανδρ. Παπανδρέου, Καποδιστρίου, Χαρίτου, Ιεζεκιήλ, Κολοκοτρώνη, πεζόδρομος «παλαιών Μαστόρων», Υψηλάντου,  Ηρ. Πολυτεχνείου, Θεσσαλιώτιδος, Κουμουνδούρου, Υψηλάντου,  Αγράφων, Λεωφ. Δημοκρατίας, πλατεία Ν. Πλαστήρα.

Εν τω μεταξύ όλο το προηγούμενο διάστημα, στα σχολεία πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα παιδιά δημιουργούσαν ζωγραφικά έργα με θέμα «Το ποδήλατο ομορφαίνει την ζωή μας». Πολλά από αυτά έφθασαν στο χώρο της πλατείας Πλαστήρα προκειμένου οι δημιουργοί τους να πάρουν μέρος σε κλήρωση και τρεις τυχεροί έφυγαν με ισάριθμα καινούργια ποδήλατα, προσφορά καταστήματος της πόλης.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: