Πρακτικές συμβουλές για βοήθεια σε κάποιον με κρίση πανικού
19 August 2020
Περ.Θεσσαλίας: Προσλήψεις με ψήφιση «δια περιφοράς»
20 August 2020

Καρδίτσα: «Ηχηρό καμπανάκι» τα 24 κρούσματα κορωνοϊού σε μια εβδομάδα

Ηχηρό καμπανάκι αποτελούν τα 24 κρούσματα covid 19 στο Ν. Καρδίτσας την τελευταία εβδομάδα προκαλώντας φυσιολογικά έντονη ανησυχία στους Καρδιτσιώτες.

Η έξαρση του κορονοϊού και η εξέλιξη των κρουσμάτων στην περιοχή μας δυστυχώς συνεχίζεται όχι μόνο με αμείωτο ρυθμό αλλά και πιο απειλητικά, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 
Σήμερα τα κρούσματα είναι τουλάχιστον 11 καθώς πέραν των έξι που ανακοινώθηκαν έως τις 14.00, υπάρχουν και άλλα 5 τα οποία έγιναν γνωστά αργά το απόγευμα και θα ανακοινωθούν προφανώς αύριο μαζί με όποια άλλα προκύψουν.


Όπως μας αναφέρουν στο νοσοκομείο Καρδίτσας πραγματοποιούνται διαρκώς τεστ ενώ «φουλ δουλειά» έχουν πιάσει και οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Αρκετοί συμπολίτες μας που επέστρεψαν από διακοπές ή υποψιάζονται ότι ενδεχομένως ήρθαν σε επαφή με «κρούσμα» σπεύδουν για τεστ στο νοσοκομείο της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και πελάτες καταστήματος που εικάζεται ότι «έδωσε» κρούσματα έσπευσαν για τεστ.

Τι «έδωσε» η Περιφέρεια
Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας την τελευταία εβδομάδα (έως σήμερα 14.00) καταγράφονται ως εξής:

19 Αυγούστου
Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid ’19.
5 αποτελούν επαφές παλαιότερων κρουσμάτων ενώ 1 θεωρείται «ορφανό»

18 Αυγούστου
Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid ’19.
2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές παλαιότερου κρούσματος (14.8.2020) ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος(15.8.2020) .

17 Αυγούστου
Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid ’19 . 
• 2 κρούσματα συναθροίζονταν σε χώρο λατρείας με παλαιότερο κρούσμα (14.8.2020),
• 1 κρούσμα θεωρείται «ορφανό» ενώ 1 ακόμη προέκυψε από την ιχνηλάτηση του.
• Τέλος 1 ακόμη προσήλθε για εξέταση στο Γ.Ν. Καρδίτσας μετά από συμπτωματολογία.

16 Αυγούστου
Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid ’19. 1 Κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος ενώ τα άλλα 2 θεωρούνται «ορφανά».


15 Αυγούστου 

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid ’19. Το κρούσμα θεωρείται «ορφανό».

13 Αυγούστου
Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid ’19. Το κρούσμα προσήλθε για εξέταση στο νοσοκομείο της πόλης μετά από συμπτωματολογία.

(Στα προαναφερθέντα υπάρχουν άλλα πέντε που τα αποτελέσματα των τεστ έγιναν γνωστά αργά το απόγευμα της 19/8)

Χώρος λατρείας
Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος λατρείας που αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι ο Αγιος Σεραφείμ και πρόκειται για περίπτωση που μετά τις ιχνηλατήσεις φαίνεται να δίνει κρούσματα. Επειδή στην τοπική κοινωνία, με τον ένα ή άλλο τρόπο, η πληροφορία αυτή έφτασε, ίσως είναι χρήσιμο να τοποθετηθεί επίσημα και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, επιβεβαιώνοντας ή όχι την πληροφορία και ενημερώνοντας τους πιστούς για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει. Ηδη γίνονται ιχνηλατήσεις οι οποίες ξεπέρασαν τα όρια της πόλης και έφτασαν σε χωριό του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Κέντρο Στρατονομίας
Εδώ τουλάχιστον οι εξελίξεις ήταν θετικές και οφείλονται στο ότι ο νεαρός από την Βόρεια Ελλάδα που παρουσίαζε συμπτώματα ενημέρωσε άμεσα τους ανωτέρους του. Βρέθηκε θετικός, απομονώθηκε πριν βγει το τεστ, δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή με άλλο κόσμο και η ιχνηλάτηση σε περισσότερα από 31 άτομα ήταν αρνητική.

Αγωνία στην Αστυνομία
Αγωνία υπάρχει για το κρούσμα στο ΑΤ Σοφάδων που έγινε γνωστό σήμερα το πρωί. Πρόκειται για αστυνομικό που επέστρεψε από διακοπές στο Πήλιο.Η διαδικασία της ιχνλάτησης σε αστυνομικούς και συγγενείς ήταν άμεση και αναμένουμε αύριο τα αποτελέσματα. Φυσικά ότι κι αν συμβεί η ΑΔ Καρδίτσας ήδη έχει έτοιμο πλάνο σε περίπτωση που απαιτηθούν επιπλέον μέτρα

Πηγή : karditsapress.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: