«Πράσινο σημείο» και 2765 κάδους οικιακής κομποστοποίησης αποκτά ο Δήμος Βόλου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020
5 October 2022
Εκδήλωση της IVSA Thessaly στην Καρδίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (+Φωτο)
5 October 2022

Καρδίτσα: Με δωρεάν "τσιπάρισμα" γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (+Φωτο +Βίντεο)

«Με μια απλή επέμβαση στείρωσης θα έχεις ένα ζώο υγιές και βοηθάς στη μείωση των αδέσποτων. Σκέψου! Τα αδέσποτα δεν πέφτουν από τον ουρανό! Είναι αποτέλεσμα γέννας του δικού σου ζώου, του γείτονά σου, του συμπολίτη σου. Πράξε το σωστό…φέρσου υπεύθυνα!»

Μηνύματα, όπως το παραπάνω, που αφορούν την ευζωία των ζώων αδέσποτων και δεσποζόμενων έστειλε η δράση που διοργάνωσαν σήμερα (Τρίτη 4/10) το απόγευμα στην είσοδο του Παυσιλύπου γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων το φιλοζωικό σωματείο «Διασώζω» Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Καρδίτσας με την συμμετοχή και κτηνιάτρων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών προς τους Κτηνιατρικούς Συλλόγους της περιοχής μας.

Η δράση, πέρα από τον ενημερωτικό της χαρακτήρα, περιελάμβανε και δωρεάν τοποθέτηση μικροτσιπ σε ζώα που έγιναν με την υποστήριξη των κτηνιάτρων κ.κ. Ουρανία Σακαρίκου, Ηρώ Κατσιφού και η Βασιλική Σπυροπούλου από το κτηνιατρείο Παναγιώτης Μπουντούρης και της κ. Παν. Βράντζα, ενώ στη δράση συμμετείχαν  και ο εκπαιδευτής κ. Χρήστος Παπαγιάνννης και ο φωτογράφος κ. Παυλ. Τάτσης που φωτογράφιζε τα ζώα.

Στο τέλος της βραδιάς έγινε και κλήρωση όπου τρείς τυχεροί κέρδισαν από μια δωρεάν στείρωση προσφορά κτηνιατρείου.

Η Πρόεδρος του Διασώζω κ. Ερμ. Γιαννακού σε δηλώσεις της στο KarditsaLive.Net ευχαρίστησε όλους όσοι υποστήριξαν την δράση που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα και του Δήμου Καρδίτσας και υπογράμμισε ότι δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολίτες της Καρδίτσας για τους νομικό πλαίσιο που αφορά τα ζώα συντροφιάς. «ο νόμος είναι ξεκάθαρος: Κάθε ιδιοκτήτης οφείλει να έχει αριθμό μικροτσίπ και ενημερωμένο βιβλιάριο. Σήμερα τοποθετήσαμε δωρεάν πάνω από 40 μικροτσίπ για να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες των ζώων. Είναι μαζί μας οι κτηνίατροι που στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όλοι μαζί μπορούμε και η φωνή μας θα γίνει δυνατή»

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: