Φινλανδία: Η Σάνα Μάριν παραιτείται από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος
5 April 2023
Συνάντηση Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν στις Βρυξέλλες- Τι συζήτησαν
5 April 2023

Καρδίτσα: Πασχαλινό Bazaar από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (+Φωτο +Βίντεο)

Πασχαλινό bazaar με μοναδικές κατασκευές (λαμπάδες, στεφάνια, λουλούδια) που δημιούργησαν με πολλή αγάπη και μεράκι οι μαθητές και το προσωπικό του  Εργαστηρίου  Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Εκ.) N. Καρδίτσας που εδρεύει στους Σοφάδες είναι σε εξέλιξη από το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Ο κ. Βασ. Τσιόγκας, εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μιλώντας στο KarditsaLive.Net -παρουσία και του Δ/ντη του σχολείου κ. Κων. Καλογερόπουλου- τόνισε ότι το bazaar γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για μεγαλύτερη εξωστρέφεια του σχολείου και ταυτόχρονα για την ενίσχυση του ταμείου προκειμένου τα παιδιά να μπορέσουν να βιώσουν κάποιες επιπλέον δραστηριότητες και εμπειρίες στη σχολική τους ζωή και κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν τη δράση.

.«Όλες αυτές οι κατασκευές γίνανε στα πλαίσια των εργαστηρίων Υδραυλικής και Γεωπονίας του σχολείου μας, το οποίο προσπαθεί να ενισχύσει τις δεξιότητες και τις κλίσεις των μαθητών ώστε να μπορέσουν φεύγοντας από το σχολείο να απασχοληθούν σε κάποιους σχετικούς τομείς» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόγκας.

Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (E.E.E.EK) Καρδίτσας

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Καρδίτσας με έδρα τους Σοφάδες είναι Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας. Στο E.E.E.EK. Καρδίτσας φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες από ολόκληρο το νομό Καρδίτσας. Η πλειοψηφία πάντως των μαθητών διαμένει στην πόλη της Καρδίτσας και σε κοινοτικά διαμερίσματα πλησίον της Καρδίτσας. Το σχολείο στεγάζεται στην πόλη των Σοφάδων και συγκεκριμένα συστεγάζεται με το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Σοφάδων και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Σοφάδων.

.Στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. φοιτούν μαθητές ηλικίας από 12 ετών και άνω, δηλαδή μετά το δημοτικό σχολείο, και η φοίτηση διαρκεί 6 σχολικά έτη. Στο E.E.E.EK. Καρδίτσας λειτουργούν εργαστήριο Γεωπονίας και εργαστήριο Υδραυλικής, ενώ οι μαθητές παρακολουθούν και μαθήματα γενικής παιδείας. Οι μαθητές μετακινούνται καθημερινά από την οικία τους προς το σχολείο και αντίστροφα με ταξί.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CF%8C-bazaar-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: