Σ. Εφραίμογλου: Οι εκλογές διεξάγονται σε κρίσιμη περίοδο για την οικονομία
3 May 2023
Άνετα στην οκτάδα του Madrid Open ο Τσιτσιπάς
3 May 2023

Καρδίτσα: Προβληματίζει το… στένεμα της Ηρ. Πολυτεχνείου στην έξοδο προς Θεσσαλιώτιδος

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου», το οποίο πάντως δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το τέλος Απριλίου όπως προέβλεπε η σύμβαση, με τον ανάδοχο να έχει αιτηθεί δίμηνη παράταση, η οποία και αναμένεται να δοθεί καθώς ο ρυθμός εκτέλεσης του υποέργου της υπογείωσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ και της καθαίρεσης των υφιστάμενων στύλων φωτισμού προκαλεί κάποια καθυστέρηση στην πρόοδο των υπολοίπων εργασιών.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου έχει προχωρήσει μέχρι και το τελευταίο τμήμα της οδού Ηρ.Πολυτεχνείου από τη διασταύρωση με την οδό Μακεδονίας μέχρι και τον πεζόδρομο πριν τη διασταύρωση με την οδό Θεσσαλιώτιδος, -όπου εκτελούνται εργασίες υπογειοποίησης, -μέσω του οποίου ο ποδηλατόδρομος θα  οδηγείται στο απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Κουμουνδούρου και με κατάλληλη διαμόρφωση του κόμβου Θεσσαλιώτιδος – Κουμουνδούρου – Φλωράκη στην οδό Χαριλάου Φλωράκη.

Προσοχή….κολώνα

.Αυτό που πάντως φαίνεται να προβληματίζει περισσότερο από την όποια καθυστέρηση -η οποία είναι εν πολλοίς σύνηθες φαινόμενο στα έργα-είναι το απότομο στένεμα της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου στη διασταύρωση με την οδό Μακεδονίας  που όπως επισημαίνουν περίοικοι, αλλά και όπως διαπιστώνουν και διερχόμενοι οδηγοί, δημιουργεί συνθήκες επικινδυνότητας για πρόκληση ατυχημάτων. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ, στο σημείο αυτό ο δρόμος στενεύει με αποτέλεσμα ο οδηγός που κινείται επί της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου να χρειάζεται να κάνει ένα μικρό ελιγμό για να συνεχίσει ως την διασταύρωση με την οδό Θεσσαλιώτιδος γιατί διαφορετικά κινδυνεύει να προσκρούσει στην κολώνα φωτισμού που έχει τοποθετηθεί στο τμήμα μεταξύ του κρασπέδου και του ποδηλατοδρόμου.

Συμμεριζόμενοι τον  προβληματισμό των περιοίκων τον θέσαμε και υπόψη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Παν. Σβερώνη, -ο οποίος είχε γνώση του ζητήματος – ζητώντας να ενημερωθούμε αν ο Δήμος σχεδιάζει κάποια διορθωτική παρέμβαση στο σημείο.

Η …ενισχυμένη σήμανση θα δώσει λύση (;)

Όπως μας ανέφερε βάση της εγκεκριμένης μελέτης και των προδιαγραφών του ποδηλατοδρόμου, της απαιτούμενης ζώνης ασφαλείας από το οδόστρωμα καθώς και του οδηγού όδευσης τυφλών που υποχρεωτικά κατασκευάζεται σε κάθε πεζοδρόμιο δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει κάτι,  θα δοθεί όμως ιδιαίτερη έμφαση στην κατάλληλη οριζόντια και κάθετη σήμανση που θα τοποθετηθεί με βάση τη μελέτη, αλλά και πέραν αυτής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Απορροή υδάτων και θέσεις κάδων

Σημειώνεται επίσης ότι πέρα από την ασφάλεια του συγκεκριμένου σημείου περίοικοι μας εξέφρασαν επιφυλάξεις και για το ζήτημα της απορροής των υδάτων, για την οποία σε όλο αυτό το στενό τμήμα υπάρχει μόνο ένα φρεάτιο στη δεξιά πλευρά της διασταύρωσης στο οποίο θα καταλήγουν  πλέον και τα νερά της απέναντι πλευράς του δρόμου, όπου κατασκευάστηκε ο ποδηλατόδρομος, τα οποία δεν έχουν άλλη διέξοδο, ενώ προβληματική είναι και η ύπαρξη κάδων μηχανικής αποκομιδής στο στενό δεξί πεζοδρόμιο – η μελέτη δεν προέβλεπε θέση στην πλευρά του ποδηλατοδρόμου-  που αν δεν μετακινηθούν θα εμποδίζουν την κίνηση των πεζών επ’ αυτού, ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν επίσης τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%E2%80%A6-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%81-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: