Πέρασε στην αιωνιότητα ο Μ. Θεοδωράκης
2 September 2021
ΥΠΕΝ: Πως θα γίνεται η υλοτομία καμένων δένδρων σε ιδιωτικές εκτάσεις
2 September 2021

Καρδίτσα: Σε αναστολή οι πρώτοι 45 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ήρθε η 1η Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση έκανε πράξη την αυστηρή προειδοποίησή της ότι θα θέσει σε καθεστώς αναστολής εργασίας, άνευ αποδοχών, τους υγειονομικούς που δεν θα συμμορφωθούν με τις… υποδείξεις της για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Μαρίνα Τέτσιου, στο Νοσοκομείο Καρδίτσας σήμερα νωρίς το απόγευμα, επιδόθηκαν τα σχετικά ειδοποιητήρια στους πρώτους 45 ανεμβολίαστους υγειονομικούς – ανάμεσά τους και κάποιοι γιατροί – ότι τίθενται σε τρίμηνη αναστολή εργασίας.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι λίγο μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι αυτή την περίοδο είναι σε αναρρωτική άδεια, επομένως δεν τους επιδόθηκε ειδοποιητήριο, κάτι που θα γίνει μόλις επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η κ. Τέτσιου δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας πως «η σημερινή ημέρα είναι γεμάτη λύπη και στεναχώρια για εμάς στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, για όλους τους υγειονομικούς, καθώς βλέπουμε συναδέλφους μας που το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας έδιναν δίπλα δίπλα σκληρές μάχες για να σώσουν συνανθρώπους μας από τον φονικό ιό, και να ανταπεξέλθει το Νοσηλευτικό Ίδρυμα της πόλης μας στον τεράστιο φόρτο, να τους υποχρεώνει η κεντρική διοίκηση σε αποχώρηση από τις δουλειές τους»!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει γνωστός ο τελικός αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών (είναι λιγότεροι πάντως από 60) στο Νοσοκομείο Καρδίτσας που τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Παράλληλα, άνοιξε και η εφαρμογή της υποβολής δηλώσεων από ενδιαφερόμενους για τρίμηνη απασχόληση (με δικαίωμα τρίμηνης ανανέωσης της σύμβασής τους), στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα προς κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργούνται από τις αναστολές καθηκόντων.

Σε περίπτωση που κάποιος ανεμβολίαστος υγειονομικός εμβολιαστεί, μέσα στο επόμενο τρίμηνο επιστρέφει στην εργασία του με το σχετικό αποδεικτικό, μετά το πέρας 14 ημερών από την πραγματοποίηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ή της πρώτης εάν πρόκειται για το μονοδοσικό.

Εφόσον στην θέση του έχει ήδη προσληφθεί άλλος εργαζόμενος με τρίμηνη σύμβαση, αυτός παραμένει στην εργασία μέχρι την λήξη της σύμβασής του η οποία ωστόσο δεν θα ανανεωθεί.

Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Τρικάλων οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ανέρχονται σε 51 άτομα μεταξύ τους και γιατροί πολύ λιγότεροι όμως σε αριθμό από αυτούς της Καρδίτσας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: