Έσοδα ρεκόρ η Ferrari το 2022
2 February 2023
Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη
2 February 2023

Καρδίτσα: Σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός η βραδιά αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας (+Βίντεο)

Ως ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός που ξεπερνάει τα στενά τοπικά όρια καθώς είναι αφιερωμένη στην «παγκόσμια» Μαρία Κάλλας και οι συντελεστές της είναι καταξιωμένες σολίστ της όπερας από την Ιταλία, πατρίδα αυτής της μορφής Τέχνης,

χαρακτήρισαν  το Γκαλά Όπερας που διοργανώνεται την Παρασκευή (3/2) στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Νούσιος, ο Δ/ντης του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, -στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η εκδήλωση – κ. Νικ. Ευθυμιάδης και ο γνωστός παρουσιαστής κ. Αλεξ. Κωστάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στην οποία παραβρέθηκε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Δημ. Αναγνωστόπουλος.

Ο κ. Κων. Νούσιος χαρακτήρισε την Μαρία Κάλλας «παγκόσμιο σύμβολο της Τέχνης και του Πολιτισμού που ‘’ έντυσε ‘’ με φως και καλλιτεχνική δύναμη τον κόσμο της Όπερας. Μια γυναίκα που χαρακτηρίστηκε ως η απόλυτη ντίβα και που έκανε την Ελλάδα – όχι απλά γνωστή – στα πέρατα του κόσμου, αλλά την ταύτισε με την χαρισματική φωνή της και την πολύπλευρη παρουσία της. Σ΄ αυτή τη γυναίκα είναι αφιερωμένο το μοναδικό Γκαλά Όπερας από το Διεθνές Φεστιβάλ  Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εορτασμού ως ‘’ Έτος Κάλλας 2023’’ που καθιέρωσε η UNESCO. Έτσι λοιπόν αύριο το βράδυ 3 εξαιρετικές Ιταλίδες σολίστ της Όπερας, θα μας ‘’ ταξιδέψουν ‘’ στο μαγικό κόσμο του λυρικού θεάτρου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στηρίζει έμπρακτα, ως συνδιοργανωτής, αυτή την πραγματικά μοναδική εκδήλωση – αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, που με τα μοναδικά φωνητικά και υποκριτικά της προσόντα ‘’απογείωσε’’ την Όπερα και αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε καλλιτέχνη του χώρου.

Θέλω να συγχαρώ το μαέστρο Νίκο Ευθυμιάδη, τον ακούραστο και πάντοτε παρόντα Αλέξη Κωστάλα, αλλά και όλους τους συνεργάτες τους  που ‘’κρατούν’’ την Καρδίτσα ψηλά στα καλλιτεχνικά δρώμενα και απαντούν με μια δυναμική πολιτιστική παρουσία στην καθημερινότητά μας.»

Με τη σειρά του ο κ. Ευθυμιάδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εκδήλωση αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας που αποτελεί την πρώτη πανελλαδικά που διοργανώνεται κατά τη διάρκεια του έτους Μαρία Κάλλας όπως ορίστηκε να εορταστεί το 2023, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κων. Νούσιο για την υποστήριξη της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας στην αυριανή εκδήλωση και  τον Αλέξη Κωστάλα που προσδίδει μια ιδιαίτερη αίγλη στην εκδήλωση γιατί η παρουσία του λειτουργεί προσθετικά καθώς όπως είπε είναι από τους ελάχιστους που απόλαυσαν την Κάλλας ζωντανά στο Ηρώδειο. Ιδιαίτερα σημαντικές καλλιτέχνιδες είναι όπως είπε και οι Ιταλίδες σολίστ της εκδήλωσης, η οποία όπως είπε είναι μια διεθνής εκδήλωση που ξεπερνάει τα όρια μια τοπικής, ελληνικής εκδήλωσης που πιστεύει ότι αξίζει να απολαύσει το κοινό της Καρδίτσας.

Ο κ. Κωστάλας συνεχάρη τον κ. Ευθυμιάδη για την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια εκδήλωση αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι μεγάλη ευθύνη και για τον ίδιο να αναφερθεί σ’ αυτήν κατά τη διάρκειά της όχι ως διάλεξη όπως είπε  αλλά καταθέτοντας την προσωπική του μαρτυρία από την επιστροφή της Κάλλας στο Ηρώδειο τέλος της δεκαετίας του ’50 και στις μνήμες του από αυτή τη βραδιά και το τι σημαίνει αυτή η μουσική ευαισθησία και η ανθρώπινη ευαισθησία της  για όλους όσοι αγαπούν την μουσική και την Τέχνη. «Η Κάλλας είναι η Κάλλας και ο καθένας υποκλίνεται και λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί ήταν, είναι και θα είναι…» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν η υψίφωνος Teresa Kardace, η υψίφωνος Francesca Campanella και η μέντζο – σοπράνο Ester Ferraro τις οποίες συνοδεύει στο πιάνο η Maria Sarli

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Δ/ντων Χορωδίας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: