Τι αλλάζει στην χρηματοδότηση και ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – ΚΥΑ
29 November 2021
Λάρισα: Χρυσό βραβείο στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την «Ανάδυση» στον Πηνειό
29 November 2021

Καρδίτσα: Στην Κεντρική Πλατεία το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Με μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία στο κέντρο τη πόλης κα να γίνουν οι απαραίτητοι ελιγμοί του γερανοφόρου οχήματος στον κεντρικό πεζόδρομο και την Κεντρική Πλατεία, μεταφέρθηκε σήμερα το δέντρο που θα στολίσει ο Δήμος Καρδίτσας για την εορταστική περίοδο.

Το δέντρο που τοποθετήθηκε στο καθορισμένο σημείο στο παρτέρι της δυτικής πλευρά της πλατείας και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ο στολισμός του, ήταν και φέτος μια προσφορά ιδιώτη, αλλά αυτή τη φορά δεν μεταφέρθηκε από κάποια ορεινή Κοινότητα του Δήμου, αλλά για λίγα μόλις οικοδομικά τετράγωνα.

Από την οδό 25ης Μαρτίου και Γαμβέτα

Συγκεκριμένα το δέντρο των φετινών Χριστουγέννων είναι δωρεά Καρδιτσιώτισσας που τις τελευταίες δεκαετίες δέσποζε στο σπίτι της επί των οδών 25ης Μαρτίου και Γαμβέτα. Λόγω της μεγάλης ανάπτυξής του όμως είχε αρχίσει πλέον να προκαλεί προβλήματα με το ριζικό του σύστημα και έτσι οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και έπρεπε πλέον να κοπεί. Η διάθεσή τους ήταν να γίνει δωρεά προς το Δήμο, αν φυσικά κάλυπτε τις ανάγκες του, κάτι που ανέλαβε να αξιολογήσει το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου, το οποίο και έκρινε ότι το δέντρο αυτό πληροί όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να στολιστεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας για τα Χριστούγεννα του 2021.

Με τη θετική εισήγηση της υπηρεσίας η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τη δωρεά και ο Δήμος ανέλαβε την κοπή του δέντρου, η οποία έγινε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και αφού προηγουμένως ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Η έγκριση κοπής του αναρτήθηκε στις 18 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας έχοντας πάρει έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας. Να σημειωθεί ότι το Δασαρχείο Καρδίτσας δεν εμπλέκεται λόγω του ότι το δέντρο βρίσκεται σε οικία εντός σχεδίου πόλεως και δεν εμπίπτει σε δασικές διατάξεις.

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Παυσίλυπο

Εντατικά και με σύμμαχο αυτή τη φορά τον καιρό συνεχίστηκαν την Κυριακή οι εργασίες για την εορταστική διακόσμηση του άλσους του Παυσιλύπου. Η διαμόρφωση της εισόδου έχει προχωρήσει αρκετά με την πύλη να παίρνει σχεδόν την τελική της μορφή, ενώ έχουν τοποθετηθεί τα νεραϊδόσπιτα και το σπιτάκι – ταχυδρομείο του Αη Βασίλη καθώς και τα τέσσερα σπιτάκια που θα χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς. Σήμερα αναμένονταν να τοποθετηθούν και τα ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία στον ανθώνα του Παυσιλύπου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: