Έως το τέλος του χρόνου η παροχή υπηρεσιών δόμησης σε υποστηριζόμενους δήμους
21 October 2021
Διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ για τη σύλληψη του αντιδημάρχου Τριφυλίας για τα αδέσποτα
21 October 2021

Καρδίτσα: Τραγικές οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό σε νοσοκομείο και Κ.Υ.

Με συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου, διανθίστηκε η συμμετοχή των γιατρών της δημόσιας περίθαλψης, στο νομό Καρδίτσας, στην πανελλαδική απεργία του κλάδου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και πολλοί φορείς, τόσο του υγειονομικού όσο και άλλων τομέων, που δήλωσαν την συμπαράστασή τους αλλά και κατέθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, όπως και για προβλήματα στο χώρο της υγείας, είτε μέσω χαιρετισμών είτε μέσω των μηνυμάτων σε πανό και πλακάτ.

Πιο αναλυτικά χαιρετισμό απευθύναν ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Ταξιάρχης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στα Κ.Υ. ν. Καρδίτσας κ. Π. Μπούτα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων κ. Κουβαράς, εκ μέρους των εκπαιδευτικών ο κ. Γκαραγκανης, εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων ο κ. Τζόκας και εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας, των συμβασιούχων καθαριστριών όπως και νοσηλευτής σε αναστολή.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών κ. Έκτορα Γάζο, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο αλλά και τα Κ.Υ. του νομού μιλώντας για τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και προσπάθεια καθιέρωσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Ελλείψεις, που, όπως είπε, είναι γνωστές τόσο στην διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, όσο και στην ΥΠΕ και το υπουργείο, ενώ έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών κινητοποιήσεων.

Κατέκρινε τακτικές όπως η συγχώνευση των παθολογικών κλινικών και αναφέρθηκε σε περιπλανώμενους υγειονομικούς, από τη μία μονάδα και κλινική στην άλλη, για να μπαλώνουν τρύπες, όπως συμβαίνει πάνω από ενάμιση χρόνο με τους γιατρούς της πνευμονολογικής και παθολογική κλινικής, των εμβολιαστικών κέντρων, με το νοσηλευτικό προσωπικό σε κλινικές και κέντρα υγείας, με τα «εντέλλεσθε» για υπερφημέρευση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσλειτουργίες που έχουν προκαλέσει οι αναστολές εργασίες, ενώ κάλεσε τους εργαζομένους να αντισταθούν και να αγωνιστούν όλοι μαζί, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά και τους αφορούν όλους.

Σε ότι αφορά τώρα στα αιτήματα που προωθήθηκαν μέσω της κινητοποίησης, αυτά είναι:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ολοκλήρωση με κατεπείγουσες διαδικασίες των προσλήψεων του συνόλου των υποψηφίων και των επιλαχόντων για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

-Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων.

-Κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

-Καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κρεβατιών. Καμία συγχώνευση – κατάργηση τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων.

-Πλήρης, επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.

-Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, με επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές του 2012. Καταβολή του συνόλου των αναδρομικών.

-Αύξηση της εξευτελιστικά χαμηλής ωριαίας αποζημίωσης της εφημερίας. Κατάργηση πλαφόν και περικοπών στην αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

-Τέλος στην υπερεφημέρευση – στις μετακινήσεις – στις αναστολές αδειών.

-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: