Εκείνο που αλλάζει σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2023 και την Πρωτοχρονιά του 2024, είναι ότι φέτος θα είναι σαφώς περισσότερες γαλοπούλες διαθέσιμες, όπως και ντόπια κοτόπουλα, καθώς πέρυσι, είχαν χαθεί χιλιάδες από τα προαναφερόμενα πτηνά, λόγω των πλημμυρών στον κάμπο του νομού μας.
Σε ότι αφορά τώρα στις τιμές θα ξεκινήσουμε από το χοιρινό που είναι και παραδοσιακά συνυφασμένο με την εορταστική περίοδο.
Στο ολόκληρο γουρουνόπουλο η τιμή είναι άμεσα συνυφασμένη με το μέγεθος του ζώου. Για ολόκληρο πάντων σφάγιο, που μπορεί να ψηθεί στη σούβλα, η τιμή έχει ένα μεγαλύτερο εύρος από τα υπόλοιπα, καθώς ξεκινά από 10,50 το κιλό και φθάνει τα 13. Ανάλογη είναι η τιμή και για κομμάτι γουρουνόπουλου, αν και εκεί μπορεί να υπάρχει μία επιπλέον χρέωση της τάξεως των 0,50 ευρώ.
Το χοιρινό για μαγείρεμα ξεκινά από 7,2 ευρώ και φθάνει τα 7,8 ευρώ, με το κομμάτι που αγοράζει κανείς να έχει την σημασία του, ενώ μεταξύ 7,5 και 8,5 ευρώ τιμώνται τα παραδοσιακά λουκάνικα.
Για το ολόκληρο αρνί γάλακτος η τιμή δεν ξεφεύγει από τα 13 ευρώ, ενώ το κομμάτι, ανάλογα το σημείο του ζώου ξεκινά από 12,5 και για τα παϊδάκια φθάνει τα 14,5 ευρώ.
Σε ότι αφορά στο μοσχάρι η τιμή του ξεκινά από 11,4 ευρώ για τμήματα όπως η λάπα και φθάνει μέχρι και τα 13,5, με τις ενδιάμεσες τιμές να συνυπολογίζουν και την ύπαρξη ή όχι κόκκαλου, στο προϊόν που αγοράζεται.
Τέλος, όσοι επιλέξουν ντόπια γαλοπούλα θα την βρουν κατά μέσο όρο στα 10 ευρώ το κιλό, στα κρεοπωλεία της πόλης και του νομού γενικότερα.
Ο πρόεδρος των κρεοπωλών κ. Μπέσιος μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια και πως οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες. Εκτίμησε, δε, πως η κίνηση θα αυξηθεί κατακόρυφα από το Σάββατο και μετά.
Π.Κ.